|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Kötü Beslenme Sağlığı Nasıl Etkiler?

Kötü beslenme terimi, sağlıksız bir diyet besin alımı anlamına gelir. Yetersiz beslenme, yetersiz veya aşırı miktarda yiyecek alımı, diyet besinlerinde dengesizlik veya yediğiniz yiyeceği sindirmek, emmek veya kullanmak yetersizliği ile ortaya çıkabilir. Vücudunuzdaki tüm organ sistemleri yapı taşlarına ihtiyaç duyduğundan ve enerji gıda sağladığından, yetersiz beslenme, sağlığınızı hafif ve potansiyel olarak yaşamı tehdit edici şekilde etkileyebilir. Besleyici, dengeli bir diyet yemek, sağlığınıza ulaşmada ve sürdürmede en önemli faktörlerden biridir.

Zayıf Büyüme ve Gelişme

Kötü beslenme, anormal büyüme, gelişme ve vücut ağırlığına neden olur. Bebekler ve çocuklar arasında yetersiz gıda alımı veya yetersiz beslenme, bodur büyümeye ve fiziksel ve zihinsel gelişimin gecikmesine neden olabilir. Orta ila şiddetli yetersiz beslenme ile, çocuklar derin kilolu olabilir. Beslenme yetersizliği bebeklik döneminde ve çocuklukta ölüm olasılığını önemli ölçüde arttırır. Dünya Sağlık Örgütü 2001'de yetersiz beslenmenin gelişmekte olan ülkelerde çocuk ölümlerinin yüzde 54'üne katkı sağlayan bir faktör olduğunu bildirmektedir.

Düşük Yağsız Vücut Kitlesi

Çocuklar ve yetişkinler arasında yetersiz beslenme yağsız vücut kitlesinin azalmasına neden olabilir anormal derecede düşük kas hacmi ve organ boyutunu yansıtan. Bu durum tipik olarak vücudunuz günlük hayatta kalmak için gerekli enerjiyi üretmek için kendi yapısal proteinlerini parçaladığında meydana gelir. Kalıcı güçsüzlük, fiziksel iş yapma konusunda sınırlı bir yetenek ve kalıcı organ hasarı, yaşamın herhangi bir döneminde uzun süre yetersiz beslenmeyle ortaya çıkabilir. Açlık, ağır yaralanmalar, ciddi yanıklar, kanser, HIV /AIDS, enflamatuar barsak hastalığı ve yeme bozuklukları, yetersiz beslenmenin birçok nedeni arasındadır.

Aşırı Kilo ve Obezite

veya aşırı beslenme, gelişmiş ülkelerde önemli ve büyüyen bir sağlık tehdidi oluşturur. Kronik aşırı beslenme, tip 2 diyabet, koroner kalp hastalığı, inme, yüksek tansiyon, anormal kan yağ düzeyleri, osteoartrit, menstrüel düzensizlikler, kadın kısırlığı, yağlı karaciğer hastalığı gibi ciddi tıbbi durumların ortaya çıkma riskini artıran aşırı kilo ve şişmanlığa yol açar. safra kesesi taşları ve kolon, meme ve uterus kanseri. Kanserli olmayan tıbbi durumlar için artan risk, aşırı kilolu çocuklar ve yetişkinlerde olduğu gibi risk altında olan çocuklar ve genç yetişkinler arasında erken ölümü önlemek için aşırı kilolu ve obezitenin yönetilmesinin önemini vurgulamaktadır.

Hastalık Riski

Yetersiz beslenme, yetersiz veya aşırı miktarda belirli besin tüketimi ile ilişkili tıbbi durumlar geliştirme riskinizi artırır. Örneğin, C, B12, B6 veya demir vitamini eksiklikleri düşük kırmızı kan hücresi sayımı veya anemiye yol açabilir. Aşırı miktarda kolesterol ve doymuş yağ tüketimi ateroskleroz veya atardamarlarınızda yağ tıkanması riskini artırır. Diyetinizde yeterli miktarda protein, çinko veya C vitamini yoksa, yüksek enfeksiyon riski ortaya çıkabilir. Kalsiyum ve D vitamini eksiklikleri osteoporoz ve kemik kırılma riskinizi artırır. Bebeklik döneminde ve erken çocukluk döneminde yetersiz beslenme, diyabet, astım, alerji ve kalp hastalığı gibi kronik hastalık geliştirme riskinizi artırabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]