|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Ganoderma Güvenli mi?

Ganoderma, Ganoderma lucidum veya reishi mantarı adı verilen mantar türlerinin ortak bir kısaltmasıdır. Bu mantarın Çin ve diğer Asya ülkelerinde önemli bir kullanım geçmişi vardır ve ABD'de bazen kanser veya HIV /AIDS olan insanlar için bir bağışıklık sistemi güçlendirici olarak kullanılır. Reishi kullanımı, bazı hafif veya ciddi yan etkileri potansiyel olarak tetikleyebilir. Ganoderma veya reishi olarak etiketlenmiş bir mantar ürününü kullanmadan önce doktorunuzla görüşün.

The Basics

Reishi ürünleri, G. lucidum'un hem kapaklarından hem de saplarından elde edilir. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, mantarda uzun zincirli şekerler veya beta-D-glukanlar adı verilen polisakkaritler ve proteinaz triterpenleri adı verilen maddeleri içeren aktif içerikleri listeler. Mantarın ilave bileşenleri arasında amino asitler, C vitamini ve glukozitler, alkaloitler ve lipitler olarak sınıflandırılmış maddeler bulunur. Reishi'deki beta-D-glukanlar, tümör oluşumunu baskılayarak ve bağışıklık sistemini uyararak etkilerini başarmış gibi görünmektedir. Triterpen'ler, kanser hücrelerinin yayılmasını baskılayarak ve yüksek tansiyon ve alerjik reaksiyonları azaltarak etkilerini başarıyor gibi görünmektedirler. Drugs.com'a göre tahriş, baş dönmesi ve sindirim sistemi sıkıntısı. Memorial Sloan-Kettering, ayrı ayrı belgelenen iki vakada, toz haline getirilmiş reishi mantarının kullanılmasının insan karaciğer dokusunda toksik reaksiyonlara yol açtığını bildirdi. Bu vakalardan birinde, etkilenen kişi öldü. Üçüncü bir durumda, Hodgkin dışı lenfoma sahibi bir adam tarafından uzun süredir çalışan bir reishi ekstraktının tüketimi, kronik ishalin başlamasına neden olmuştur.

Ek Potansiyel Etkileri

Reishi mantarı preparatlarının güvenliği, Drugs.com, hamile veya emzikli kadınlarda tespit edildiğini belirtti. Antikoagülan ilaçlar alan kişilerde, reishi kullanımı kanama riskini artırabilir. Reishi kullanımı, bazı kemoterapi ilaçlarının etkinliğini de potansiyel olarak engelleyebilir. Bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanıyorsanız, reishi kullanımı, bağışıklık fonksiyonunuzu artırarak etkilerini dengeleyebilir. Ek olarak, reishi'deki polisakaritler, vücudunuzun belirli ilaçları uygun şekilde parçalamak için güvendiği enzim adı verilen özel proteinlerin aktivitesini durdurabilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Drugs.com raporuna göre, günde 6 ila 12 g arasında. Bununla birlikte, bilimsel olarak titiz bir ortamda reishi'nin etkilerini incelemek için çok az klinik çalışma yapılmıştır. Reishi'deki mevcut birkaç denemede mantardan elde edilen polisakarit özütleri, günde 5.4 g kadar yüksek dozlarda güvenli bir şekilde verildi. Kendi özel şartlarınızda reishi kullanımının güvenliği hakkında daha fazla bilgi için doktorunuza danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]