| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

İç Kulak Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

İç Kulak Hastalıkları ile İlişkili Duygular

İç kulak hastalıkları genellikle korkutucu. Denge kaybına neden olarak etrafında döndüğünüzü hissettirebilirler. Aniden o kadar olabilir ki, sarhoş olmuş gibi, odanın içinde dolaşamadığınızı fark edersiniz. İç kulak rahatsızlıkları, kontrol kaybı ve buna bağlı olarak anksiyete ve depresyon hissi yaratabilir. vertigo ilişkili terimdir. Baş dönmesi her zaman korkutucu. İyi haber şu ki, baş dönmesi olaylarının yaklaşık yüzde altmışı, büyük bir sağlık riski olmayan iç kulak sorunlarıyla ilgili. Çocukken etrafta döndüğünüzde, gözlerinizi açtığınızda ve oda hareket etmeye devam ettiğinde hissettiğiniz aynıydı. Sonradan düştüğünüz için nasıl düştüğünüzü hatırlıyor musunuz? Kademeli işitme kaybı, aralıklı baş dönmesinin yanı sıra iç kulak probleminin bir işareti olabilir. Akut bir saldırının ardından dengeden uzak durmaya devam edebilirsiniz. Neredeyse gerçeküstü bir deneyime neden olmak, odaklanmak zor olabilir. Mekansal algılar değişebilir ve geriye doğru ya da yandan yana itilmiş gibi hissedebilirsiniz. Bulantı ve kusma yaygındır, ayrıca kulaklarda zil sesi veya tıslama, kulak dolgunluğu ve halsizlik vardır. Bazen semptomlar yavaş yavaş ortaya çıkmakta ve

İç Kulak Bozukluklarının Nedenleri

İç kulak rahatsızlıklarının çoğundan viral enfeksiyonlar sorumludur. Enfeksiyon iç kulağın iltihaplanmasına neden olur. İç kulaktaki sinirler beyne bağlanır ve bu yüzden semptomlar bu kadar rahatsız edici olabilir. Virüs bir sinire saldırabilir, nörite neden olabilir veya her iki sinire de saldırarak labirentte neden olabilir. Bazen, bakteriler iç kulağı istila eder, ancak bu kadar yaygın değildir. Nedenin viral mi yoksa bakteriyel mi olduğunu belirlemek her zaman önemlidir. "The treatment is different in each case.", 3, [[Meniere hastalığı, immün fonksiyon bozukluğunun sonucu olabilir, ancak teori yakından incelenmektedir. Meniere hastalığına neyin yol açtığını henüz tam olarak keşfetmedik, ancak iç kulakta ne olduğunu biliyoruz. Belirtilere orta kulaktaki dalgalı basınç neden olur. Orta kulakta çok fazla sıvı salgılanabilir veya skar dokusu uygun sıvı drenajı sağlayan kanalları daraltabilir, ancak çoğu insan normal kulak yapısına sahip ve hala Meniere hastalığı geliştirebilir. Sorun her yaştan insanı etkiler. Otoimmün iç kulak bozuklukları veya AIED, iç kulak problemlerinin yüzde birinden daha azını oluşturur. Mekanizma karmaşıktır, fakat özünde, bağışıklık sistemi sağlıklı vücut kısımlarını tahrip eden antikorlar üretir; Bu durumda, kulak yapıları. Alerjiler de dahil olmak üzere çeşitli durumlar otoimmün kulak hastalığı ile ilişkilidir. AIED ayrıca kuru göz sendromu, ülseratif kolit, sistemik lupus eritematozus, romatoid artrit ve skleroderma ile de ilişkilendirilmiştir. Bunun nasıl gerçekleştiğine dair en popüler teori, diğer enfeksiyonlarla veya virüslerle savaşmaya çalışırken yanlışlıkla kulağa saldıran hileli hücreleri (T-hücreleri) içerir. Kulağa travma, labirentte veya iç kulakta rahatsızlığa neden olabilir. İç kulakta akustik nöroma olarak bilinen iyi huylu tümörler ortaya çıkabilir. Bazı ilaçlar, özellikle antibiyotikler orta kulağa zarar verebilir.

İç Kulak Hastalıklarını Taklit Eden Koşullar

Konuştuğumuz semptomları reddetmemek önemlidir. Daha ciddi bir sağlık probleminiz olabilir ve kesin bir tanı koymak önemlidir. Küçük bir sağlık endişeniz olduğunda bile, teşhisin her zaman en iyi sonuçları verdiğini unutmayın. İyiliğinize gelince ne olacağını görmek ve beklemek için asla iyi bir neden yoktur. Kalp hastalığı, yüksek tansiyon, düşük tansiyon, diyabet, inme veya mini inme, hatta multipl skleroz gibi koşullar iç kulak hastalığının semptomlarını taklit edebilir. Doktorunuza küçük görünse bile, tam olarak ne yaşadığınız hakkında ayrıntılı bir açıklama yapın.

Tedavi

Herhangi bir iç kulak hastalığının tedavisi nedene bağlıdır. Bir atak sırasında semptomları kontrol altına alacak cerrahi, antibiyotik ve ilaçların tümü değerli kabul edilir. Ne kadar erken teşhis koyarsanız o kadar iyidir. İç kulak hastalıkları kalıcı işitme kaybına neden olabilir. Yine, sağlığınıza ve iyiliğinize gelince izlemeye ve beklemeye asla değmez. Amaç aktif kalmak ve yinelemeleri en aza indirmenin ve önlemenin yollarını bulmaktır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com