Yonca tohumları çok çeşitli vitamin ve minerallerle geniş bir beslenme yelpazesi sunabilir. Bu bitki, bir diüretik, hipoglisemik ve en yaygın olarak detoksizör olarak çeşitli tıbbi uygulamalarda kullanılır. Sinerjistik bir etki için genellikle karahindiba ve avize ağacı gibi diğer şifalı otlarla birleştirilir. Yonca tohumlarını bir bütün yiyecek olarak tüketmek, bu çok yönlü bitkinin en doğal halini sağlar. Yonca tohumlarının sizin için uygun olup olmadığını belirlemek için bir sağlık uzmanına danışın.
Kardiyovasküler Sağlık
Yonca, arteriyoskleroz ve kalsiyum birikimini önlemede faydalı olabilir. Bu bitki tüketilerek plak ve kolesterol birikmesi de azaltılabilir. Yonca da kanı detoksifiye etmeye çalışır. Anti-trombotik etkiye neden olan kumarin türevleri içerir. Yonca tohumları tüketmek vücuda kardiyovasküler sistemin düz kaslarını gevşetmeye yardımcı olan flavonoidler ile beslenir. Herhangi bir biçimde yonca tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız, özellikle de şeker hastasıysanız, kan şekeri seviyesini de düşürebilir.
İltihap
Yonca, klorofil bakımından zengin bir bitkidir; kan ve ürik asit ortadan kaldırır. Bu eklem ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Halk tıbbı, artrit, romatizma ve diğer iltihaplanma durumlarında bu bitkiye önem verir. Dr. Gary Null ayrıca artriti hafifletmek için bitkisel önerilerinde yonca içerir.
Kadın Endişeler
Alfalfa, doğal bir progesteron ve fitoöstrojen kaynağı veya bitki östrojen kaynağı olarak görev yapar. Bu östrojenler vücuttaki doğal östrojen gibi çok fazla hareket eder. Bu nedenle, bitki menopoz sırasında daha iyi hormonal dengeyi sağlamak için kullanılır. Östrojen hormonları ve progesteron hormonları arasında bir denge oluşturmak da endometriozis semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Andrew Chevallier'e göre, “Bitkisel Çözümler” in yazarı, yonca, demir ve kalsiyum emilimini engellememesi nedeniyle hormon dengesi için soyadan daha üstün olabilir. Hormonlarınızı dengelemek amacıyla bu veya herhangi bir bitkiyi kullanmadan önce daima jinekoloğunuza veya aile sağlığı uzmanınıza danışın. Hormonal doğum kontrolünü alırken yonca tüketmek, doktorunuzun izni olmadan önerilmez. Kadınlar hamile ya da emzirirken bu bitkiyi tüketmemelidir.
Sindirim Bakımı
Yemeğinize yonca tohumu eklemek, sindirim sürecine yardımcı olabilir. Bu tohumlar proteinleri ve yağları parçalamaya yardımcı olan bir enzim olan betain içerir. Ayrıca yoncada, mukoza zarlarındaki epitel hücrelerinin güçlendirilmesine yardımcı olan yüksek bir beta-karoten içeriği bulunduğunu göreceksiniz. Uzman beslenme yazarı Mark Pedersen’e göre, yoncaların midedeki ülserler üzerinde olumlu bir etkisi olduğu bildirilmiş olabilir. , , ] ]