Lou Gehrig Hastalığı olarak da bilinen hem amyotrofik lateral skleroz hem de multipl skleroz, sinir ve kas fonksiyonlarına saldırarak merkezi sinir sisteminin tam işlevselliğini bozan nörolojik hastalıklardır. Vücudu nasıl etkiledikleriyle ilgili bazı benzerlikleri paylaşırlar ve ikisi arasında ayrım yapmak, doğru tedavi yolunu izlemek için kritik öneme sahiptir. Farklılıkları anlamak, hastaların en uygun doktor ve ilaçları aramasına yardımcı olur.
Belirtilerin Simetrisi
Nörolojik Araştırmalar Merkezi, simetrinin ALS ve MS semptomlarını ayırt etmek için bir araç olduğunu kaydeder. Multipl skleroz öncelikle vücudun bir tarafını etkiler, ALS ise tüm vücudu etkiler. Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsü, ALS semptomlarının başlangıçta bir tarafta veya diğerinde başlayabilmesine rağmen, ALS'yi diğer skleroz ve kas distrofisi biçimlerinden ayıran kas atrofisi ve her iki taraftaki sinir hasarı olduğunu belirtmektedir. br>
Demiyelinizasyon, vücuttaki sinirleri kaplayan miyelin kılıfına verilen hasarı ifade eder. MS'li hastalar için, Ulusal MS Derneği'ne göre, miyelin kılıfının hasar görmesi hastalığın primer bir belirtisidir, çünkü bu hasar sinir nabzı iletişimini bozan skar dokusuna neden olur. Nörolojik Araştırma Merkezi, ALS hastalarının primer sinir semptomu olarak demiyelinizasyon göstermediğini bildirmektedir. Bunun yerine, ALS hastaları için demiyelinizasyon, kas atrofisi ortaya çıktıktan sonra gelen ikincil bir semptom olacaktır.
İltihap
Nörolojik Çalışma Merkezi'ne göre, ALS ile MS arasındaki temel fark, iltihaplanma mevcudiyetidir. sinir yolları. Multipl sklerozlu hastalarda, enflamatuar hücreler, miyelin kılıfının hasar gördüğü alanları çevrelemektedir ve bu enflamatuar hücre varlığı, hastalık için önemli bir tanıdır. Lou Gehrig hastalığı olan bireyler, diğer taraftan, tıbbi testlerde sinirlerinin çevresinde enflamatuar hücreler belirtisi göstermediler. Her ne kadar hastalar bu semptomu göremeseler de, kesin bir prognoz yapmak isteyen doktorlar için bir işarettir.
İlerici Doğa
ALS Derneği, hastalığın hızlı bir şekilde ilerleyici ve ölümcül olduğunu not eder. sadece üç ila beş yıllık bir yaşam beklentisi olan hastalar. Ulusal Multipl Skleroz Derneği, MS semptomlarının gelip gidebileceğini ve semptomların zamanla kötüleşmesine rağmen, ilaçlarla kontrol altına alınabileceğini ve tam yaşam beklentisi ile sonuçlanabileceğini not eder.