Sistit, mesanenin enfeksiyonudur ve Medline Plus'a göre, hastalığın semptomları ağrılı ve sık idrara çıkma, ateş, bulantı ve kusmayı içerir. MedlinePlus ayrıca sistitin genellikle 20 ila 50 yaşları arasındaki cinsel açıdan aktif kadınlarda ortaya çıktığını ve genellikle E. coli gibi bakterilerin neden olduğunu bildirmektedir. Antibiyotikler sistite karşı tedavinin temelini oluşturur, bu nedenle antibiyotik türü ve tedavi süresi hastanın genel durumuna ve idrardaki bakteri miktarına bağlıdır.
Amoksisilin
Geleneksel olarak amoksisilin olmuştur. sistit tedavisinde kullanılan en yaygın antibiyotiklerden biri olmakla birlikte, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, E. coli suşlarının yüzde 25'inin bu antibiyotiğe dirençli olduğunu bildirmektedir. Bununla birlikte, Enterococcus türleri ve Staphylococcus saprophyticus'un neden olduğu sistit tedavisinde kullanılabilir. Amoksisilin, kapsül veya tablet formunda bulunur ve doktor tarafından öngörüldüğü gibi her sekiz veya 12 saatte bir ağız yoluyla alınır. Sık görülen yan etkiler arasında Merck Manuals Online Medical Library'ye göre mide bulantısı, kusma ve ishal bulunmaktadır.
Sefalosporinler
Sefaleksin, sefadroksil, sefuroksim ve sefiksime gibi sefalosporinler sistit tedavisinde sıklıkla kullanılır ve sistit tedavisinde etkilidirler. bakteriler. Bu ilaçlar hastanın durumuna bağlı olarak oral veya intravenöz olarak uygulanabilir. Merck Manuals Online Medical Library, sefalosporinlerin ishal, kusma ve mide krampları olarak görülen yan etkilerini açıklar.
Florokinolonlar
Sistit tedavisinde yaygın olarak kullanılan diğer bir antibiyotik sınıfı siprofloksasin ve norfloksasin gibi florokinolonlardır. Amerikan Tıp Derneği Dergisi'nin Şubat 2005 sayısında yayınlanan klinik bir çalışmada, Dr. Thomas M. Hooton, üç günlük bir siprofloksasin rejiminin iki hafta içinde komplike olmayan sistitli kadınların yüzde 77'sini tedavi edebileceğini bildirmiştir.>
Florokinolonlar, enfeksiyona neden olan bakterileri öldürerek çalışırlar ve kapsül veya tablet formunda temin edilebilirler. Bulantı, kusma, mide ağrısı ve mide ekşimesi Merck El Kitapları Çevrimiçi Tıp Kütüphanesi tarafından açıklandığı gibi sık görülen yan etkilerdir.
Doxycycline
Doksisiklin genellikle klamidya ve mikoplazma türlerinin neden olduğu sistit tedavisi için reçete edilir ve kullanılabilir Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi hamile kadınları ve çocukları doksisiklin kullanımına karşı uyarmaktadır. Yaygın yan etkiler arasında, Merck Manuals Online Medical Library'ye göre cilt rengi, güneş yanığı, ağrılı ağız, üzgün mide ve ishal değişiklikleri yer almaktadır.
Trimethoprim /Sulfamethoxazole
Johns Hopkins Bakım Noktası Bilgi Teknolojileri Merkezi komplike olmayan sistit için birinci basamak tedavi olarak trimetoprim /sulfametoksazol veya TMP /SMX, oldukça etkili ve ucuzdur. Bununla birlikte, sistite neden olan E. coli suşlarının yaklaşık yüzde 20'si Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bu antibiyotiğe dirençlidir ve bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır. Antibiyotiğin üç günlük bir rejimi oral yoldan uygulanır ve Merck Manuals Online Tıp Kütüphanesi'ne göre, yaygın yan etkiler mide bulantısı, kusma, ishal ve iştahsızlıktır.
Nitrofurantoin
Yayınlanan bir makalede Kalpana Gupta, Kasım 2007 tarihli İç Hastalıkları Arşivi'nde, üç gün süren bir TMP /SMX kursu alternatifi olarak beş günlük bir nitrofurantoin kursu önermektedir. TMP /SMX alerjisi olan hastalarda alternatif. Nitrofurantoin bir kapsül ve sıvı olarak mevcuttur ve oral olarak günde iki veya dört kez alınır. Merck El Kitapları Çevrimiçi Tıp Kütüphanesi tarafından tarif edildiği gibi yaygın yan etkiler mide bulantısı, kusma ve iştahsızlığı içerir.
, , ] ]