Yulaf tohumu özü, dünya çapında yetiştirilen yaygın bir yulaf olan Avena sativa'dan gelir. Yulaf tohumu A, B, E vitaminleri, demir, çinko, manganez ve kalsiyum bakımından zengin bir kaynaktır. Yağ, yulaf tohumlarından ekstrakte edilir ve homeopatik tıpta, kozmetik ürünlerinde ve çeşitli sağlık yararları için kullanılan bir tentür haline getirilir.
Fungus ile Savaşır
Yulaf tohumu özü, Penicillium roqueforti'nin büyümesini engeller. “Uygulamalı Biyokimya ve Biyoteknoloji” Mart 2010 sayısında yayınlanan bir araştırmaya göre, endüstriyel gıda proseslerini kirleten mavi-yeşil mantar. Yulaf tohumu özü sıvı kromatografi-tandem kütle spektrometresi ile değerlendirildi ve 10 kez antifungal aktiviteye sahip olduğu bulundu arpa, buğday ve çavdardan daha fazla miktarda bulunur.
Bakterileri Öldürür
Yulaf tohumu özü, gram pozitif bakteri S. aureus ve Klebsiella, P. vulgaris gibi gram negatif bakteri ile test edildiğinde etkili bir antimikrobiyal ajandır Pseudomonas aerugiuosa, E. coli, A. niger ve candida, “Afrika Saf ve Uygulamalı Kimya Dergisi” nin Ocak 2010 sayısında yayınlanan bir araştırmaya göre. xtract, bulaşıcı hastalıkların tedavisinde kullanılan ticari antimikrobiyal ilaçlara bir alternatif olarak ilaçlarda etkili bir bileşen olabilir.
Geliştirilmiş Beyin Fonksiyonu
Yulaf tohumu ekstresi kullanılması, yanıtlarınıza ve odaklanmanıza yardımcı olabilir “Alternatif ve Tamamlayıcı Tıp Dergisi” nin Temmuz 2011 sayısında yayınlanan çalışma, çift-kör çalışma, bilişsel performansı düşük olan ve haftalık aralıklarla onlara tek doz yulaf tohumu özü veren yaşlı gönüllüler kullandı. Çalışma, 1600 miligramlık yulaf tohumu özü miktarının, dikkat sürenizi, konsantrasyonunuzu ve çeşitli görevleri yaparken odaklanma yeteneğinizi geliştirmenize yardımcı olabileceği sonucuna varmıştır. özü diyabet yönetiminde. Yulaf tohumu özü kullanılması, insülin salınımına neden olabilir ve kan şekeri seviyelerinizi normalleştirmenize yardımcı olabilir. Biyoteknoloji Anabilim Dalı, Teknoloji Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Bölümü, Bağdat, Irak tarafından yapılan bir çalışmada beş beş gruba bölünmüş 25 Wistar sıçanı kullanıldı. Tüm gruplara diyabetik hale getiren enjeksiyonlar verildi. Beş gruba dördü çeşitli miktarlarda yulaf tohumu özü uygulandı, ancak kontrol grubuna sadece su verildi. Kan şekeri düzeyleri bir hafta sonra ölçüldü ve yulaf tohumu özü verilen sıçanlar kan şekeri seviyelerinde yüzde 20, iki hafta sonra yüzde 35 ve üç hafta sonra yüzde 50 azaldı. Çalışma, yulaf tohumu özütünün diyabetik sıçanlarda kan glukoz seviyelerini önemli ölçüde düşürmede etkili olduğu sonucuna varmıştır.