|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

CoQ10 Toxicity

Koenzim Q-10 veya CoQ10, vücudunuzdaki dokularda, özellikle karaciğer, pankreas, kalp ve böbreklerinizin hücrelerinde bulunur. Vücudunuz yaşlandıkça daha az CoQ10 üretir. Doktorunuz tıbbi durumu tedavi etmek için bu besin maddesini yazabilir. Bazı insanlar araştırma, bu iddiaları desteklememesine rağmen, enerji, uzun ömür ve bağışıklığı arttırmak için CoQ10 takviyesi alıyor. CoQ10 takviyeleri bazı kişilerde yan etkilere ve toksik reaksiyonlara neden olabilir.

Açıklama

Vitamin benzeri bir madde olan CoQ10 ayrıca Q10 vitamini ve ubiquinone olarak da bilinir. Metabolik ve mitokondriyal bozukluklar riski artırabilmesine rağmen, az sayıda insan bu besinin yetersizliklerini yaşar. Etler ve deniz ürünleri, CoQ10'un doğal kaynaklarıdır. Bu madde daha fazla çalışma gerektirmesine rağmen, MedlinePlus'a göre konjestif kalp yetmezliği, Huntington hastalığı, yüksek tansiyon, migren baş ağrıları ve Parkinson hastalığının tedavisinde etkili olabilir. Standart bir dozaj olmamasına rağmen, CoQ10 kullanan çalışmalar günde 50 ila 1.200 mg arası dozajları içerir.

Yan Etkiler

CoQ10 nadiren çoğu insanda sorunlara neden olsa da, bazı kişilerde toksik reaksiyonlara neden olabilir. CoQ10 takviyeleri almaya olası reaksiyonlar mide ekşimesi, bulantı, kusma, döküntü, kaşıntı, ishal ve baş ağrısı içerir. Ayrıca uyumakta zorluk çekebilir ve iştahınızı kaybedebilirsiniz. Bazı kanıtlar, kalp rahatsızlığı olan ve CoQ10 alan kişilerin, yoğun egzersiz sırasında kan basıncında düşüş yaşayabileceğini öne sürüyor MayoClinic.com'a göre. Ortaya çıkan oksijen eksikliği organ hasarına neden olabilir. Bu madde ayrıca sperm üretimini etkileyebilir, kan basıncında düşüşe neden olabilir ve karaciğer enzimlerinde yükselmeye neden olabilir.

Alerjik Reaksiyonlar

Bazı insanlar CoQ10 takviyelerine alerjik reaksiyonlar yaşarlar. Bu reaksiyonlar genellikle döküntü görünümünü içerir. Kaşıntı da olabilir.

Önlemler

CoQ10 takviyesi almadan önce doktorunuza danışın, özellikle düşük tansiyon, kalp hastalığı veya diğer kronik rahatsızlıklar varsa. CoQ10, kan basıncı ilaçları ve kan inceltici ilaç dahil olmak üzere bazı reçeteli ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu ek, hamile kalırken veya emzirirken almanın güvenliğini sağlamak için yetersiz bilimsel araştırmalar içermektedir. CoQ10 çocuklar için güvenli olsa da, çocuğunuza beslenme veya diyet takviyeleri vermeden önce daima çocuk doktorunuzla konuşun. MedlinePlus, ameliyattan önceki iki hafta içinde CoQ10 almaya karşı uyardı.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]