| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Magnezyum Eksikliği ve Dysautonomia

Bir dizi nörolojik fonksiyon bozukluğu için kullanılan şemsiye terim olan Dysautonomia, bilinçli olarak kontrol etmediğiniz bedensel fonksiyonları etkileyen bir grup semptomu açıklar. Bu kalp atışı ve tansiyon, sindirim ve atık eliminasyonu içerir. Kanıtlar, başka bir katkıda bulunan faktör yokluğunda ortaya çıktıklarında dysautonomia semptomlarının başlamasının olası bir nedeni olarak bir magnezyum eksikliğine işaret eder.

Belirtiler ve Tetikleyiciler

Mitral kapak prolapsusu gibi dejeneratif koşullar, Parkinson hastalık, travma ve kimyasal maruz kalma dysautonomia ile aynı semptomların çoğunda ortaya çıkabilir. Primer ailesel dysautonomi en yaygın tipi temsil eder ve aşırı yorgunluk, aşırı susuzluk, baş dönmesi veya baş dönmesi, hızlı veya yavaş kalp atım hızı ve düşük kan basıncı nedeniyle bayılmaya neden olur. Bazı insanlar da baş ağrısı, kızarma, sindirim sistemi rahatsızlıkları, görme bozuklukları ve uyuşukluk yaşar. Basit korku olayları, ürküyor, kan basıncında veya açlıkta ani bir düşüş vagal siniri uyarabilir ve bir bölüm tetikleyebilir.

Magnezyum'un Rolü

Vücudunuz her zaman denge arar. Organlarında meydana gelen her harekete tepki veriyor. Bu, bedeni bir denge durumu olan homeostazda tutmak için oluşur. Mineral magnezyum, kasları, sinirleri ve kemikleri sağlıklı tutmak için kalsiyum ile birlikte çalışır. Vücuttaki bir yer için birbirleriyle yarışırlar ve birbirlerini kontrol altında tutarlar. Magnezyum kıtlığı olduğunda kalsiyum devralır ve arzını arttırır. Bu, homeostazinin ihlali ile sonuçlanır ve etkilenen organlar tarafından meydana gelen bir olaylar dizisidir. Tufts Tıp Merkezine göre, bir çalışmada 10 hafta boyunca dysautonomiden muzdarip 141 kişi belirdi ve semptomları belgelendi. Çalışma, grubun yüzde 60'ının düşük magnezyum seviyelerine sahip olduğunu buldu. Magnezyum eksikliği, nadir görülen bir durum olarak kabul edilir, ancak bu grupta yüksek sayıda ortaya çıkmıştır. Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsüne göre diğer çalışmalarda da benzer sonuçlar elde edildi.

Tedavi

Birincil dysautonominin her zaman altında tedavi edilebilir bir nedeni yoktur. Magnezyum takviyesi, bölümlerin sayısını ve şiddetini azaltabilir; Bununla birlikte, bazı semptomların bireysel olarak tedavi edilmesi gerekir. Dysautonomi ile ilişkili panik ataklar benzodiazepin veya bir anti-depresan gibi sakinleştirici kullanım gerektirir. Konuşma terapisi ve biofeedback, bölümü yükselmeden önce durdurmaya yardımcı olabilir. Hastalıklar ve durumlar ile ilişkili Dysautonomia, teşhis ve özel tedavi gerektirir. Organ yetmezliği, romatoid artrit, diyabet, anemi, alkol kötüye kullanımı veya antidepresan veya sakinleştirici kullanımı sonucunda dysautonomia olabilir. Dysautonomia belirtileri varsa bir doktora danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com