| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kahverengi Lekelenmenin Nedenleri Nelerdir?

Normal bir adet döngüsü, kadınlar arasında farklılık gösterir, ancak ortalama olarak adet kanaması her 28 günde bir meydana gelir. Ulusal Sağlık Enstitüsünden MedlinePlus'a göre, adet döngüsü ile ilişkili kanama genellikle dört ila yedi gün sürer. Kahverengi lekelenme, normal adet döngüsünden bağımsız olarak meydana gelen anormal vajinal kanama olarak tanımlanır.

Fonksiyonel Uterin Kanama

Teoride, bir kadın döllenmeye hazırlanmak için her ay yumurtalıklarından bir yumurta bırakacaktır. Normal bir adet döngüsü sırasında, östrojen ve progesteron hormonlarının seviyeleri, yumurtanın salınmasına bağlı olarak yükselir ve düşer. Bazen bir kadın yumurtalıklardan bir yumurta salmaz ve hormon seviyeleri uzun süre boyunca yüksek kalır. Bu vajinadan anormal kanama olarak tanımlanan disfonksiyonel uterin kanamaya neden olan hormonal dengesizliklere neden olur. Disfonksiyonel uterin kanama kahverengi lekelenme, ağır adet dönemleri, geç adet dönemleri veya uzun süre adet dönemleri olarak görülür. Anormal kanamaya ek olarak, bir kadın sıcak basmalar, duygudurum dalgalanmaları, vajinal kuruluk ve aşırı kıllanma yaşayabilir. MedlinePlus, çok fazla kan kaybolduğunda, kansere neden olan anemiye yol açabileceğini belirtiyor.

Chlamydia

Chlamydia, bakteri Chlamydia trachomatis'in neden olduğu cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, klamidya Amerika Birleşik Devletleri'nde en sık bildirilen bakteriyel cinsel yolla bulaşan hastalıktır. Chlamydia vajinal, oral ve anal seks yoluyla ve ayrıca doğum sırasında bir anneden bebeğine geçebilir. Klamidya belirtileri genellikle enfeksiyondan bir ila üç hafta sonra ortaya çıkar ve kahverengi lekelenme, anormal vajinal akıntı, idrar yaparken ağrılar, karın ve sırt ağrıları, cinsel ilişki sırasında ağrı ve ateş içerebilir. Eğer tedavi edilmezse, klamidya kadınlarda kısırlığa neden olma potansiyeline sahiptir.

Endometriozis

Endometriyum normal olarak uterusun içine giren dokudır. Endometriozisli kadınlarda, endometrial hücreler uterustan dışarı çıkar ve endometrium, yumurtalıklar, fallop tüpleri ve pelvis dahil olmak üzere diğer üreme organlarının dışında büyür. Anormal şekilde büyümesine rağmen, doku normalde olduğu gibi davranır ve kalınlaşır ve düzenli olarak sararır. Döken dokuların bazıları vücutta sıkışıp çevredeki bölgelerin tahriş olmasına neden olur. Diğer doku vücudu vajinadan terk eder. Endometriozis belirtileri arasında kahverengi lekelenme, pelvik ağrı, adet sırasında ağrı, cinsel ilişki sırasında ağrı, ağır dönemler ve idrara çıkma sırasında ağrı vardır. Endometriozis ayrıca kısırlığa da neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com