Gözlerin kapakları, hormon değişimi veya dengesizliği, bazı bozukluklar, enfeksiyonlar, ilaçlar, iltihaplanma ve yaşlanma dahil birçok nedenden dolayı renklenebilir.
Nedenleri
Göz kapaklarının en sık görülen nedenlerinden bazıları renk değişikliği şunlardır: Çürük: Genellikle göz bölgesine yapılan bir travmadan sonra Döngüsel değişiklikler, tiroid, hamilelik, menopoz veya hastalıktan kaynaklanan hormon değişiklikleri Reçeteli ilaçlar göz kapağı renginin değişmesine neden olabilir. Kapak renginin değişmesine neden olabilecek yaygın bir ilaç örneği, prostaglandinler adı verilen glokom için verilen damlalardır. Sarılık: Karaciğer fonksiyonuyla ilişkili cildin sararması Hastalıklar ve hastalıklar
İlişkili Hastalıklar
Kapak rengi değişmesine neden olabilecek hastalıklardan bazıları şunlardır:
Kronik alerjik konjonktivit Karaciğeri etkileyen hastalıklar Derinin periorbital enfeksiyonları kapakta renk değişikliğine neden olabilir ve grip veya strep enfeksiyonları ile ilişkili olabilir. Blefarokarlaz, göz kapaklarının cildine özgü, nadir görülen dejeneratif bir hastalıktır. Lupus Kanseri ve iyi huylu lezyonlar gibi bağ dokusu hastalıkları
Önemi
Yaşlanma ve normal cilt değişiklikleri durumunda kapak renk değişikliği yavaş yavaş olabilir. Ancak aynı zamanda değişen sağlık sorunlarının bir işareti olabilir ve izlenmelidir. Ani renk değişikliği daha fazla ilgili ve dikkate alınmamalı.
Öneriler
Kapaklarınızda bir değişiklik olduğunu fark ederseniz, zaman dilimini ve renk değişiminin derecesini not edin. Ayrıca düzenli aralıklarla aldığınız veya son zamanlarda kullanmayı bırakmış olabileceğiniz vitamin ve ekler de dahil olmak üzere yeni ilaçları takip edin.
Dikkat Edilecek Noktalar
Kapak rengindeki herhangi bir değişiklik size danışmayı garanti eder. doktorunuz veya göz bakımı uzmanınız. Göz enfeksiyonları hızla bozulabilir ve en kısa sürede tedavi edilmelidir.
, , ] ]