| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm |

Sağlığı ve Hastalıkları

Çocuklar Ne Zaman Yeni Diş Alır?

Çocukların bebek ve yetişkin olmak üzere iki diş seti vardır. Bebek dişleri doğumdan çok önce oluşmaya başlar ve genç olduklarında yetişkin dişleriyle tamamen yer değiştirir. Bazı yetişkin düz diş almak için diş telleri rahatsızlıktan geçmek zorunda kalacak. Çocuklar bebek dişlerini kaybederken, ömür boyu diş sağlığını garanti etmek için yetişkin dişlerine nasıl bakacaklarını düzgün bir şekilde öğrenmeleri gerekir.

Bebek Dişleri

Çocukların bebek dişleri hala anne karnındayken gelişmeye başlar . Fetusun 6 haftalık olması durumunda, bebek dişlerinin temel maddesi oluşmaya başlar. Hamileliğin üçüncü veya dördüncü ayında, sert doku dişleri sarmıştır. Bebeğin dişleri çocuğun yaklaşık 9 aylıkken başlaması ve dişinin 2 yaşından küçük olması durumunda sona erer.

Yetişkin Dişler

Çocuklar 6 yaşlarında bebek dişlerini kaybetmeye başlar. dişler gevşer ve yetişkin dişlere yer açmak için kendi başlarına düşer. Püsküren ilk bebek dişleri genellikle ilk çıkan dişlerdir ve kızlar genellikle bebek dişlerini erkeklerden daha erken kaybeder. Alt kesici dişler (iki alt ön diş), ilk giren dişlerdir, bunu takiben üst merkezi kesici dişler (iki üst ön diş), yan kesici dişler ve birinci azı dişleri gelir. Köpek dişleri ve ikinci azı dişleri 12 ya da 13 yaşlarında, en son çıkan dişlerdir.

Bazen gevşek bir diş hemen dökülmez. Çıkarmak için, etrafına sarılı bir parça gazlı bez veya doku ile nazikçe tutun ve çevirin. Çıkmazsa, tekrar denemek için birkaç gün bekleyin. Bir dişçi ofisinde bir çıkarma işlemi, son çare olarak gerekli olabilir.

Braces

Bazen bir çocuğun bebek dişi, diş çürüğü veya bir kaza nedeniyle erken çıkıp yetişkin dişinin daha önce dışarı çıkmasına izin verir. bunun için yeterli yer var. Boşluk olmaması yetişkin dişinin çarpık çıkmasına neden olabilir, bu durumda diş tellerine ihtiyaç duyulabilir. Yetişkin dişler sırayla çıksa bile, bazı çocukların ağızları çok küçüktür veya üst ve alt çeneleri aynı büyüklükte değildir.

Diş telleri geleneksel olarak çocuklar üzerinde bir prosedür yapıldığı düşünüldüğünde, ancak sonra Yetişkin dişlerinin tümü çıktı, artan sayıda ortodontist çocuklarını hala bebek dişlerine sahipken değerlendiriyor ve tedavi ediyor çünkü yetişkin dişleri için yeterli alan yaratmanın mümkün olduğunca erken olduğuna inanıyorlar. Çocuğun dişleri hala mevcutken diş teli alması gerekip gerekmediği kişisel durumlara bağlıdır.

Bakım

Yetişkin dişlerinin ömür boyu sürmesi gerektiğinden, çocukların dişlerini uygun şekilde temizlemeyi öğrenmeleri önemlidir. Asit, bakteri, tükürük ve ek gıda artıkları, diş minesini eritebilen ve oyuklara neden olan plak oluşturmak için birleşir. Tedavi edilmeyen boşluklar ağrı, enfeksiyon ve diş kaybına neden olabilir. Çocukların dişlerini, özellikle de plakların en belirgin olduğu diş eti çizgileri ve azı dişlerinin yakınında, günde en az iki kez, dişlerini günde en az bir kez diş ipi ile temizleyip altı ayda bir kez profesyonel bir temizlik yaptırmaları gerekir. Plak yemekten 20 dakika sonra oluşmaya başladığından, her yemekten sonra, özellikle şekerli yiyecekler yedikten sonra fırçalamak çocukların gelişimi için en iyi alışkanlıktır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com