| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm |

Sağlığı ve Hastalıkları

Dişeti Çürümesi: Nedenleri ve Tedavisi

Dişeti durgunluğu veya diş eti durgunluğu, bir dişin tabanı etrafındaki koruyucu doku aşındığında, dişin kökünü açıkta bıraktığında meydana gelir. Bu durum birkaç yıl boyunca tahakkuk edebilir ve daha akut hale gelinceye kadar hasta tarafından fark edilmeyebilir. Eğer tedavi edilmezse, diş eti çekilmesi diş hassasiyetine neden olabilir ve ayrıca dişeti ve kemik kaybına da yol açabilir.

Nedenleri

Diş fırçası aşınması - dişlerinizi aşırı agresif, yatay düzende fırçalama - biri diş etinde durgunluk nedeni. Bu uygulama, dişin altındaki minenin sonunda aşınmasına neden olarak, dişi sinir içeren bölümü dentin açığa çıkarır. Dişeti durgunluğunun ikinci bir nedeni periodontal hastalık veya diş eti hastalığıdır. Yanlış veya seyrek fırçalama ve diş ipi kullanımı, plakın diş eti çizgisi boyunca birikmesini sağlar. Bir kez tartarda ya da hesapta sertleştiğinde diş etlerinin dişlerden uzaklaşmasına neden olur.

Belirtiler ve Görünüm

Diş etleri çekildikçe dişler daha uzun görünür ve aralarında boşluklar oluşabilir. Maruz kalan dentin, sıcak, soğuk veya tatlı yiyecek ve içeceklerde diş hassasiyetine de neden olabilir. Diş fırçası aşınması durgunluğa neden olursa, diş eti çizgisi "V" şeklinde çentikler oluşturur ve diş yüzeyinin içbükey bir şekil alması sağlanır. Dişeti hastalığı suçlu ise, kronik kötü nefes durumu eşlik edebilir.

Şiddet

Koruyucu emaye kaplama olmadan, diş tabanı çürümeye karşı çok daha savunmasızdır. Periodontal hastalık mevcutsa, diş etleri içinde milyonlarca toksik bakteri bulunan derin cepler oluşturur. Zamanla, bu bakterilerin yaydığı toksinler sadece diş et dokusunu değil, dişi bağlayan diş etlerinin altındaki destek kemiğini de aşındırır. Önemli miktarda kemik dokusu kaybolursa, diş gevşeyecektir.

Tedaviler

Muhtemel bir tedavi dişlerin maruz kalan bölgelerine bağlı reçine restorasyonları eklemektir. Bu prosedürde, diş hekiminiz etkilenen bölgeye diş renginde bir plastik malzeme yapıştırır ve daha sonra çevresindeki dişlere uyacak şekilde biçimlendirilebilir ve parlatılabilir. Önemli diş eti kaybı için diş hekiminiz dişeti dokusu grefti önerebilir. Bu prosedür, yumuşak dokuyu ağzın çatısından çıkarmak ve onu aşınmış alana nakletmek için periodontal bir cerrah gerektirir. Yeni entegre edilmiş doku daha fazla diş eti durgunluğunu ve kemik kaybını yavaşlatır ve maruz kalan kökü çürümeye karşı korur

Önleme

Ağız durgunluğunun gelişmesini veya devam etmesini önleyin, uygun ağız bakımı ve dişçiye düzenli ziyaretler yapın. ADA onaylı yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanın ve her üç ila dört ayda bir değiştirin. Dişlerinizi günde iki ila üç kez fırçalayın ve en az günde bir kez diş ipi kullanın. Diş fırçasını diş yüzeyinden 45 derecelik bir açıyla yerleştirin ve kısa, yukarı ve aşağı vuruşlar kullanın. Zaten biraz diş eti durgunluğu varsa, diş fırçanızı uçların yerine kılların kenarları dişlerle temas edecek şekilde yerleştirin. Bu, daha fazla doku tahribatını önlemeye yardımcı olacaktır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com