| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bir Bebek Dişi Gevşek Olduğunda Çıkarılması Gerekir mi?

Çocukken, gevşek bir dişe sahip olmayı merakla beklemiş olabilirsiniz. Bebeğinizin dişlerini kaybetmek hem bir geçit töreni hem de diş perisinden biraz para kazanmanın bir yoluydu. Artık çocuğunuz olduğuna göre, bebek dişlerini çekmenin her zaman iyi bir fikir olmadığını duymuş olabilirsiniz. Diş hekimleri artık doğal olarak düşmeye hazır olana kadar dişleri yalnız bırakmanızı savunuyorlar.

Bebek Dişlerini Bırakma Nedenleri

Bebek dişleri, gevşemiş oldukları zaman çıkarılabilecek tek kullanımlık dişler değildir. Bu dişler birçok nedenden dolayı önemlidir. Bebek dişleri çocuğunuzun çiğnemesine ve doğru konuşmasını geliştirmesine yardımcı olur. En önemlisi, çocuğunuzun bebek dişleri karşılık gelen yetişkin dişlerle değiştirilir. Gevşek bir diş mutlaka çıkmaya hazır değildir. Bir dişi çok erken çekerseniz yetişkin dişi henüz gelmeye hazır olmayabilir ve mevcut diğer dişler o noktaya kayabilir. Bu, kalıcı dişlerin doğru şekilde girmemesine neden olabilir.

Ne Zaman Ekstrakte Edilmeli

Bir diş bir dişe takılıyken veya o kadar gevşek olduğunda, çocuğunuzun yeme sırasında yutmasından korkacağınız için Dişi kendi başınıza çıkarabilirsiniz. Diş çok çürümüşse, bir dişçi onu çıkarmayı veya doldurmayı veya taçla kaplamayı seçebilir. Çürük bir dişi kendi başınıza çıkarmaya çalışmayın, çünkü parçalanabilir veya apse edilebilir ve fazladan dikkat etmeniz gerekebilir.

Nasıl Eklenir

Çocuğunuzun dişini sallamasına izin vermek enerji ve kederden tasarruf sağlar. Ağrılar yüzünden dişi çıkarma çabalarınıza direnebilir ve onun yapmasına izin vererek yaşayacağı stresi ve ağrıyı azaltacaktır. Çocuğunuzun dişini temiz parmaklarınızla veya dilinizle oynamasını veya çıkana kadar yavaşça parmaklarınızla oynatmasını sağlayın. Kanama duruncaya kadar açık delik üzerinde temiz gazlı bez tutun.

Ne Zaman Diş Hekimine Başvurulacak

Bebek dişi çıkacak kadar gevşek olmadan önce kalıcı bir diş çıkarken, bir dişçiye danışın. Diş hekimi, kalıcı dişe yer açmak için bebek dişini çıkarmaya karar verebilir veya bebek dişini çekmek kalabalığı hafifletmiyorsa bırakabilir. Bebek dişi çürümüş, kırılmış veya hasar görmüşse, diş hekiminin kendiniz çıkarmak yerine çıkarmasına veya tedavi etmesine izin verin. Diş apselenmişse veya çocuğunuz diş etleriyle sorun yaşıyorsa, bir diş hekimine danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com