|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm
Sağlığı ve Hastalıkları

Fosforik Asitin Dişler Üzerindeki Etkisi

Şeker diş sağlığı düşmanı olarak ünlü olsa da, bir başka gıda maddesi de dişlerinize zarar verebilir: fosforik asit. Karbonlu kolalı içeceklerde bulunan Fosforik asit, Gıda Katkı Maddelerini Anlama'ya göre, gıda endüstrisinde en bol bulunan ikinci gıda katkı maddesidir. Yüksek asitlik seviyesine bağlı olarak, fosforik asit emayeyi aşındırabilir ve dişlerinizi çürümeye daha yatkın hale getirebilir.

Açıklama

Adına uygun olarak, fosforik asit, içeceklere "ısırmak"; Düşük pH değerinden dolayı dişlere büyük zarar verir. Family Gentle Dental Care'den Dr. Dan Peterson'a göre, fosforik asitli soda, saf suda bulunan 7.0'ın nötr pH'ının ve insan ağzında 6.7 ila 7.0'ın pH'ının aksine pH seviyelerine 2.47 ila 3.35 arasında değişmektedir. br> Efekt

Fosforik asitli düşük pH'lı yiyecekler dişlerinizle temas ettiğinde, emayeniz çözünmeye ve yumuşamaya başlar, çürümeye yol açar. Yumuşatılmış diş emaye, plak oluşumunu destekleyebilir ve daha sonra emaye erozyonuna yol açar. Fosforik asitten kaynaklanan hasar şiddetli hale gelirse, erozyon emaye altına ve aşağıdaki dentin tabakasına yayılarak hassasiyet ve diş ağrısına neden olabilir. Bu noktada, kök kanalı ameliyatı gerekli olabilir.

Fosforik asidin, bu bileşenle soda ve diğer gıdaları tüketme şeklinizi değiştirerek dişleriniz üzerindeki etkisini azaltabilirsiniz. Diş Hekimi Dan Peterson, dişlerinizle teması en aza indirmek için bir kamışla soda içmeyi, soda içtikten sonra ağzınızı suyla durulamayı, soda alımınızı günde bir porsiyonla sınırlandırmayı ve yalnızca öğünlerde fosforik asit içeren içecekler içmeyi önerir. Ayrıca, yavaş yavaş yudumlamak yerine hızlı bir şekilde soda içmek, fosforik asidin dişlerinizle maruz kalmasını azaltabilir.

Dikkat Edilecek Noktalar

Dişlerinizi içeceklerde fosforik asitten korumak için önlemler alabilirken diğer nedenlerle bu tür içecekler önlemek için. Diş hekimi Mitchel Pohl'in açıkladığı gibi, gazlı içecekler tipik olarak, beslenmeden boş kaloriler sağlayan yüksek fruktozlu mısır şurubu formunda ilave boya, kafein ve çok miktarda şeker içerir. Şekersiz gazlı içecekler bile, kafein içeriyorsa, hafif derecede bağımlılık yapabilir. Ek olarak, MayoClinic.com, gazlı içeceklerin böbrek taşları, diğer böbrek hastalığı biçimleri, yüksek tansiyon, midseksiyondaki aşırı kilo alımı ve insülin direnci ile bağlantılı olabileceğine dikkat çekiyor. Süt veya meyve suyu gibi fosforik asit içermeyen içeceklerin seçilmesi, ayrıca daha fazla vitamin ve mineral elde ederken sodadan zarar görmesini önlemenize yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır