|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Zihinsel Olarak Kararsız Olma Belirtileri

Zihinsel dengesizlik veya zihinsel hastalık, bir kişinin düşünce ve davranışlarını büyük ölçüde etkileyen bir durumdur. Zihinsel açıdan dengesiz olan bireyler, genellikle günlük fonksiyonlarla, taleplerle ve yaşamın zorluklarıyla başa çıkmakta zorluk çekerler. Bir kişinin zihinsel dengesizlikten muzdarip olduğunu gösteren birçok belirti ve semptom vardır. Tedavi ve bakımla birçok kişi zihinsel hastalıklarla başa çıkmayı öğrenebilir.

Çocuklar

Akıl hastalıkları, çocukluktan başlayarak bir insanın hayatı boyunca gelişir. Çoğu zaman, zihinsel bir hastalığı erken tedavi etmek daha olumlu bir sonuçla sonuçlanır. Küçük çocuklarda zihinsel dengesizlik belirtileri hiperaktivite, kaygı veya aşırı endişe ve tekrarlayan kabusları içerir. Bazı durumlarda, çocuk saldırganlık, itaatsizlik ve sık sık öfke nöbetleri gibi davranışsal problemler gösterir. Zihinsel bir dengesizlik ayrıca çocuğun notlarını ve okuldaki sosyal performansını da etkiler.

Ergenler

Bazı durumlarda, bir çocuk ilk yıllarında sağlıklı bir şekilde çalışır ve davranır, daha sonra zihinsel belirtileri gösterir. ergenlik öncesi yıllarında istikrarsızlık gelişimi. Bir ergen bazen aniden karamsar, olumsuz, sinirlenir, gündelik faaliyetlerle ya da problemlerle baş edemez ve intihar olur. Tipik olarak, bu duygusal değişimler vandalizm, hırsızlık ya da iffetsizlik gibi otoriteye karşı çıkma eğilimi göstergelerinde ortaya çıkar. Bazı durumlarda, ergenlik çağında aşırı şikayet şikayetleri ve yeme veya uyku alışkanlıklarında değişiklik gibi fiziksel problemler yaşanır. Diğer durumlarda, ergenlik öncesi de madde bağımlılığına dönüşür.

Yetişkinler

Akıl hastalıkları da yetişkinlik döneminde gelişir. Bir yetişkinde akıl hastalığının erken bir işareti, uzun süreli ve aşırı depresyonun gelişmesidir. Bu depresyon intihar düşüncelerini, günlük sorunlarla başa çıkamama, sosyal geri çekilme, aşırı yüksek ve düşük, uyuma ve yeme alışkanlıklarında çarpıcı değişiklikler ve aşırı kaygı ve korku içeriyor. Bazı durumlarda, akıl hastası bir yetişkin, halüsinasyonlar veya sanrılar yaşar. Zihinsel bir dengesizliğin diğer belirtileri arasında madde kötüye kullanımı, öfke, karışıklık, inkar ve açıklanamayan çok sayıda fiziksel rahatsızlıklar yer almaktadır. Çoğu zaman, zihinsel hastalığı olan bir kişi tedavi ile tamamen iyileşebilir. Ancak çoğu durumda, tedavi yalnızca durumu iyileştirir. En iyi sonuçlar için, tedavi akıl hastalığının belirtilerinin ilk belirtisinde başlamaktır. Tipik olarak, etkili tedavi psikolojik tedaviyi ilaçla birleştirir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır