|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Yiyecek Etiketinde Görülmemesi Gereken 10 Şey

Kaloriler, protein, karbonhidratlar… ve bazen bile telaffuz edemeyeceğiniz içerikler.

Yiyecek paketlerindeki beslenme gerçekleri etiketleri, gerçekte neler olduğuna dair ayrıntılı bilgi sağlar Her ürünün yapılması. Ve bu etiketler, daha iyi bilgilendirilmiş yiyecek seçimleri yapmanıza yardımcı olabilir - eğer neye dikkat etmeniz gerektiğini biliyorsanız,

biraz. state.

Burada, gıda etiketinde göz ardı etmemeniz gereken 10 şey var.

1. Servis Boyutu

Servis boyutu bilgisini gözden kaçırmak istemeyeceksiniz. Virginia Beach’teki Jim White Fitness Stüdyoları’nın sahibi RD White’a göre “Bu kesinlikle görmezden gelinecek bir şey değil”. “Birçok kişi yalnızca bir ürün olduğunu düşündüğü zaman bir porsiyon torba iki porsiyon olabilir, bu yüzden [tüketiciler] pazarlık ettiklerinden daha fazlasını alıyor olabilir.”

Bir üründe tam olarak ne kadar yemek yemeniz gerektiğini bilmek otururken, bir pakette kaç porsiyon olduğuna dikkat edin.

2. Trans Yağ

Trans yağ, 2006 yılından beri gıda etiketlerinde Total Fat altında listelenmiştir. Trans yağlarla ilgili bilinen sağlık endişeleri nedeniyle şirketler haklı olarak onları yiyeceklerinden çıkarmaya başladılar.

Ancak, tüketicinin bilmeyebileceği, içinde bir miktar olsa bile, trans yağın “0 gram” olduğunu söylemesine izin verilen bir ürün. Etiketleme yasaları, 0,5 gram veya daha az bir bileşen içeren herhangi bir ürünün “0” demesini sağlar. Bu nedenle, etikete bakmak ve trans yağ miktarını aramak yerine, içerik listesine göz atın ve bakın. “hidrojene” veya “kısmen hidrojene” kelimeleri listeleniyorsa.

3. Lif

Karbonhidratlar sıklıkla şeytanlaştırılır, ancak optimal sağlık için kesinlikle önemlidirler. Damar, toplam karbonhidrat sayısındaki lif içeriği önemlidir. Çoğu Amerikalı, ihtiyaç duyulan toplam lifin yaklaşık 1 /3'ünü elde ediyor, bu nedenle karbonhidrat bazlı bir gıdanın (ekmek, tahıl, makarna, vb.) Porsiyon başına en az 5 gram lif hedeflenmesi akıllıcadır.

Protein saplantılı olmamıza gerek yok, ancak paketlenmiş gıdalarda proteine sahip olmak akıllıca. Araştırmalar proteinin kas oluştururken ve onarırken bizi doldurmamıza yardımcı olduğunu gösteriyor. Yediğiniz paketlenmiş yiyeceklerde 5-10 gram protein hedeflemek isteyeceksiniz.

5. İçindekiler Listesi

Besin etiketinin hızlı bir şekilde taranması, üründe olanların anlık görüntüsünü sunar. Bununla birlikte, altındaki içerik listesi işleri daha net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu liste, ürünü yapmak için tam olarak hangi malzemelerin kullanıldığını görmenize olanak tanır. katkı maddeleri.

6. Malzemelerin Siparişi

Ayrıca bileşenlerin listelendiği sıraya dikkat etmek isteyeceksiniz.

Görünüm sırası toplam miktara karşılık geliyor ürün içinde. Örneğin, bir gıda etiketindeki bir içerik listesinin şöyle olduğunu söyleyin: şeker, kepekli tahıllar, E vitamini. Bu, o ürünün içinde en fazla şekerin, daha sonra kepekli tahılların ve son olarak E vitamininin olduğunu söyler.

Listenin en üstünde faydalı, besleyici içerikler gösteren ürünleri tercih etmeye çalışın.

7. Heart Healthy

Gıda üreticileri, yiyecekleri için istedikleri pazarlama jargonunu yazamazlar. Bunun yerine, onaylanmış gıda etiketleri için başvurmalı ve etiket taleplerini destekleyecek bilimsel çalışmalar olduğunu göstermelidirler.

“Sağlıklı kalp” etiketi bir örnektir; Gıdalar doymuş yağ ve sodyum bakımından düşükse şirketler yasal olarak bu etiketi içerebilir. Aynı zamanda trans yağ içermemeli ve porsiyon başına en az 0.6 gram çözünür lif içermelidir.

8. Düşük Sodyum

Düşük sodyum etiketi, bir yemek porsiyonunun 140 miligram sodyum içerdiğini gösterir. veya daha az. Önerilen sodyum alımı günde 2300 miligram iken, Amerikalılar bundan iki kat daha fazla ortalama alırlar.

Günlük sodyum alımınızı azaltmaya yardımcı olmak için, mümkün olduğunda düşük sodyum etiketli gıdaları tercih edin. Organik

Organik gıdalar için kesinlikle artan bir eğilim ve popülerlik var. Bu, diyetlerimizin% 100 organik olması gerektiği anlamına mı geliyor? Kesinlikle değil. Ancak, organik gıdaları seçmek isteyenler için bu etiket, satın aldığınız ürünün aslında organik olmasını sağlar.

10. Tam Tahıl

“% 100 tam tahıl” damgası bir yemeğin bir içerdiğini gösterir. porsiyon başına tam porsiyon veya daha fazla tam tahıl bulunurken, porsiyon başına en az yarım porsiyon içeren ürünlerde “tam tahıl” damgası görünürken,

Yediğiniz tahılların bu pullara sahip olup olmadığını kontrol etmek isterim.

Ne Düşünüyorsunuz?

Yiyecek alırken beslenme ile ilgili gerçeklerin etiketlerine bakar mısınız? İlk önce etiketin hangi bölümüne bakıyorsunuz? Etikette gördüğünüz şey yüzünden hiç bir şey satın almadınız mı?

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com