|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Hipotiroidizm İçin En İyi Enerjiyi Hangi Gıdalar Verir?

Vücudunuzun çalışması için her zaman enerjiye ihtiyacı vardır. Tiroid beziniz bunu mümkün kılan hormonlar üretir. Hipotiroidizm adı verilen tıbbi bir durum olan düşük tiroid hormon seviyeleri vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi almasını önleyerek zayıflığa ve halsizliğe yol açabilir. Hipotiroidizme bağlı yorgunluğu azaltmak için vücudunuza sürekli bir besin kaynağı sağlayacak yiyecekleri seçin.

Hipotiroidiz

Tiroid bezi tarafından üretilen hormonlar, özellikle iç depolardaki enerjiyi kullanarak vücudunuzun enerjiyi nasıl kullandığını düzenler. vücüt yağı. Tiroid hormonları iyot gerektirir. İyot eksikliği, tiroid bezinde hasar ve diğer metabolik anormallikler hipotiroidizme neden olabilir. Hipotiroidi açıklanamayan kilo alımı ile karakterizedir; düşük vücut sıcaklığı; depresyon ve diğer ruh hali değişiklikleri; yorgunluk ve halsizlik; soluk, kuru cilt; ince, kırılgan saç ve tırnaklar; şişkinlik su tutma; ve sindirim problemleri.

Enerji

Vücudunuz biyokimyasal enerji üretmek için yağları, karbonhidratları ve proteini parçalar. Vücudunuzda, bu besin maddelerinin gıdalardan ve dahili mağazalardan düzenli bir şekilde beslenmesi gerekir. Besinlerin dahili depolardan salınması için tiroid hormonları gereklidir. Öğünler arasında besin kaynağı bulunmadığında, vücudunuzda enerji tükeniyor ve kendinizi yorgun hissetmenize neden oluyor. Enerji tükenmesi, aynı zamanda yağ kazanımını artıran stres hormonlarının salınımını da tetikler.

Yiyecek Yiyecekler

Gıdalarda bulunan besinler hızla veya yavaşça vücut tarafından sindirilebilir ve emilebilir. Karbonhidratlar vücudun tercih ettiği hızlı enerji kaynağıdır. Vücudunuza büyük miktarda karbonhidrat dalgalanması, enerji için yağ ve diğer dahili depoları kullanmayı durdurur. Hipotiroidizm ile, hızla sindirilen karbonhidrat içeren yiyeceklerden kaçının, bu da yüksek glisemik indeksleri olduğu anlamına gelir. Glisemik indeks, gıdalardaki karbonhidratların kan şekerinizi ne kadar yükselttiğini ölçer. Sebzeler, baklagiller, baklagiller, tam tahıllar ve şeker ya da işlenmiş karbonhidratlar yerine bazı meyveler gibi düşük glisemik indeksli yiyecekleri seçin.

Yemek Planlaması

Vücudunuzdaki besin seviyelerini sabit tutmak için küçük, sık öğünler yiyin, yağ yakmayı kesen büyük öğünler yemekten kaynaklanan dalgalanma olmadan. Her küçük öğün için yağsız protein kaynağı ve düşük glisemik indeks karbonhidrat, özellikle sebzeler seçin. Yemekleri vaktinden önce planlamak ve hazırlamak sağlıksız yiyeceklere başvurmak yerine sizi hedefte tutmanıza yardımcı olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır