| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Yaşam Beklentisi Düşüşünün Rahatsız Edilmesi Uyuşturucu Salgını nedeniyle Tarih Yaratıyor

90'lı yılların başlarında AİDS salgını başlamasından bu yana ilk kez, Amerikan halkının yaşam beklentisi tehlikeli bir düşüş eğiliminde. Bu sefer ölümcül bir salgın başka bir şey yüzünden - her yıl onbinlerce insanın uyuşturucuya bağlı ölümlerle öldüğünü gören opioid krizi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yayınlanan ürkütücü yeni bir rapora göre, sorun art arda ikinci yıl üst üste Amerikan doğum beklentisinin artmasıyla azaldı.

Toplamda, yaşam beklentisi bir yılda sadece 10 oranında azaldı. 2016 yılında doğan bir bebeğin, önceki yılda doğan bir bebek için 78.7 ile karşılaştırıldığında 78.6 yıl yaşama olasılığı vardır. Bununla birlikte, yaşam beklentisi, kadınların aşırı dozdan iki kat daha fazla ölüm olasılığı olan erkekler için yılda onda iki kez azaldı.

“Bu acil ve ölümcül” dedi Dr. Brenda Fitzgerald. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri. Opioid salgını “tüm toplumumuz üzerinde açıkça büyük bir etkiye sahip.”

2016 yılında, aşırı dozlardan kaynaklanan ölüm oranlarında yüzde 21'lik bir artış oldu ve 63.632 kişi uyuşturucuya bağlı ölümlerden öldü. Uyuşturucuya bağlı tüm ölümlerin üçte ikisini oluşturan opioid doz aşımlarının yüzdesi 42.000'den fazla Amerikalı'nın kurbanı olmakla birlikte yüzde 28'e yükseldi.

En korkunç istatistik, ağrı kesici fentanil ve diğer ilaçlarla ilgili oksikodon, morfin ve hidrokodon gibi sentetik opioidler - 2015'ten 2016'ya iki kattan daha fazla olanların zayiatı. Eroinden ve reçeteli opioid doz aşımlarından ölümler de arttı, ancak daha az önemliydi.

Bunun uluslararası olmadığını belirtmek önemlidir. akım. “Dünyanın geri kalanı gelişiyor. Dünyanın geri kalanı ölüm oranlarında büyük düşüşler ve yaşam beklentisinde büyük iyileşmeler görüyor ”dedi. Columbia Üniversitesi'nde USA Today aracılığıyla sağlık politikası ve yönetimi profesörü olan Peter Muennig. “Bu, zengin ülkelerde ve orta gelirli ülkelerde geçerlidir ve düşük gelirli ülkelerde bile genellikle doğrudur.”

AIDS'in en kötü noktasında yaşam beklentisi oranlarının etkilendiği 1993'ten bu yana bir gerileme olmadı salgın. 1962 ve 1963'ten beri, kötü bir grip dalgasının zayiat dalgasına neden olduğu iki yıldan beri bir düşüş yaşanmadı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ölüm oranları, önde gelen 10 nedenden yedisinde azalırken ölüm - kalp hastalığı, kanser, kronik alt solunum yolu hastalıkları, felç, diyabet, grip ve zatürree ve böbrek hastalığı düştü - onlar intihara, Alzheimer hastalığına ve aşırı doz ilaçları içeren bir kategoriye “kazara yaralanmaya” neden oldu. > Son zamanlarda yapılan bir Cerrahın Genel Raporuna göre, Dayton, Ohio, Baltimore ve Philadelphia, ülkenin en çok uyuşturucu salgını ile mücadele eden şehirlerinden biri.

Aşırı dozdan ölüme ek olarak, elbette uyuşturucu kullanımı ayrıca karaciğerinize, böbreklere, kalbe ve akciğerlere zarar vermek de dahil olmak üzere sağlığınızı çeşitli şekillerde olumsuz yönde etkiler. Ayrıca sizi hepatit C, HIV ve AIDS gibi bulaşıcı hastalıklara maruz bırakabilir, hormonlarınızı ve sindirim sisteminizi tahrip edebilir veya beyin hasarına yol açabilir.

Ayrıca, ilaç ilavesiyle birlikte gelen ve sıklıkla ilaç ilavesiyle birlikte gelen duygusal tepkiler de vardır. depresyon ve intihar. Beyin hasarı ayrıca şizofreni, bipolar bozukluk, azalmış hafıza ve anksiyete ve fobilere yol açabilir.

Siz (veya tanıdığınız biri) uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele ediyorsanız, bir sağlık uzmanıyla en kısa sürede konuşmak en iyisidir. mümkün. Sizin için orada yardım var.

Daha fazla bilgi için: 7 Amerika'daki Bağımlılık Krizi Hakkında Şok edici Gerçekler

Ne Düşünüyorsunuz?

Yaşam beklentisinin azaldığına şaşırdınız mı? Sence neden ilaç salgını kontrolden çıktı? Durumu düzeltmek için yapabileceğimiz bazı şeyler nelerdir?

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com