Güney Carolina Tıp Üniversitesi'ne göre hipoglisemi veya düşük kan şekeri seviyeleri yenidoğanlarda görülmez ve 1000 bebekten 2'sini etkiler. Birçok yenidoğan doğumdan sonra geçici hipoglisemiye sahiptir. Yenidoğan hipoglisemisinin birçok nedeni vardır; bazıları hafif ve geçici, bazıları ise daha karmaşık ve potansiyel olarak tehlikelidir. Yenidoğanlarda hipoglisemi desilitre başına 40 miligramın altındaki kan şekeri (şeker) (mg /dL) olarak tanımlanır.
Anne Diyabeti
veya makrozomik, bebekler. Her ne kadar bu bebekler son derece dolgun ve sağlıklı görünseler de, aslında diyabetik olmayan annelerden doğan bebeklerden daha fazla sağlık sorunlarına sahipler. Hamilelik sırasında normal glikoz seviyelerinden daha yüksek aldıklarından, ortalamadan daha fazla kilo aldılar ve kandaki daha yüksek glikoz seviyelerine alıştılar. Doğumdan sonra, maternal glukoz ortadan kaybolduğunda ve bebek glikoz yapmak için kendi başına kaldığında, seviyeler düşer. Bebek hipoglisemik hale gelir. Diyabetik annelerden doğan bebekler, kan şekeri seviyelerini beyinlerine enerji sağlayacak kadar yüksek tutmak için geçici olarak ekstra glikoza ihtiyaç duyabilirler.
Prematüre
Prematüre bebekler çeşitli nedenlerle hipoglisemi olur. Virginia Üniversitesi'nin açıklamasında, preemilerde karaciğerlerinde, kaslarında veya kalplerinde depolanan glikoza dönüşen çok fazla glikojen bulunmadığı açıklanmaktadır. Doğumdan sonra, sınırlı depolarını hızla kullanırlar ve enerji seviyelerini korumak için glikoz çözeltileri ile işleme tabi tutulmadıkça hipoglisemik hale gelirler. Erken doğan bebekler de kolayca üşür, bu da normalden daha fazla glikoz kullanır ve glukoz talebini daha da artıran stresli işlemlere tabi tutulur. Erken doğmuş bebekler de, glikoz kullanımının artmasının bir başka olası nedeni olan enfeksiyona daha yatkındır. Son olarak, erken doğmuş bebeklerin sık sık artan ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli glikozu sentezlemeyen olgunlaşmamış karaciğerleri vardır.
Enfeksiyon ve Hastalıklar
Enfeksiyon veya diğer hastalıkları olan yenidoğanların enfeksiyonla mücadele etmek için normalden daha fazla glikoza ihtiyacı vardır veya hastalık. Hasta bebeklerdeki glikoz depoları hızla tükenir ve ek glikoz verilmedikçe hipoglisemiye neden olur. Solunum sıkıntısı, hipotiroidizm ve doğuştan kalp problemleri, yenidoğanlarda UCSF Tıp Merkezi'ndeki Çocuk Hastanesi'nde hipoglisemiye neden olabilir.
Rahim İçi Gelişim Geriliği
(IUGR), enerji ihtiyaçlarını karşılayacak glikojen depolarından da yoksundur. Glikoz seviyelerinin doğumdan sonra düşmemesini sağlamak için glikoz takviyesine ihtiyaçları olabilir.