Çoğu kadın için hamileliği süresince aktif kalmak, kilolarını kontrol etmenin, enerji seviyelerini korumanın ve ruh halini yükseltmenin etkili bir yoludur. Ancak çarpışma riski taşıyan voleybol gibi aktivitelerden kaçınılmalıdır. Hamileliğinizden önce voleybol oynuyorsanız, hamileliğinizin ilk aşamalarında devam edebilirsiniz. Hamileliğiniz boyunca herhangi bir egzersiz türüne katılımınızla ilgili sağlık uzmanınıza danışın
Falling
Voleybol, herhangi bir yönde hızlı hareketler gerektiren bir oyundur. İlk üç aylık dönem boyunca, yine de risk almadan etkili bir şekilde hareket edebiliyor olabilirsin. Bununla birlikte, karnınız büyüdükçe, ağırlık merkeziniz kayar ve hızlı hareketler dengenizi kaybetmenize ve düşmenize neden olabilir. Düştüğünüzde, sadece kişisel yaralanma riskini değil aynı zamanda gelişmekte olan bebeğinize zarar vermeyi de riske atmış olursunuz. . Bu, iki oyuncu aynı anda voleybolun peşinden giderken ortaya çıkabilir. Ayrıca, topa ulaşmak için kendinizi uzattığınızda zemine temas oluşabilir. Şiddetli temas plasentanın düşmesi olarak bilinen bir durum olan plasentanın uterus duvarından kopmasına neden olabilir. Plasenta abrupsiyonunun semptomları vajinal kanama ve şiddetli bel ağrısıdır. Plasenta abrupasyonu derhal tıbbi müdahale gerektirir.
Eklemler
Amerikan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Kongresi'ne göre, hamilelik sırasında eklemleriniz çevreleyen bağlardan daha az destek alır. Bu destek eksikliği eklemlerinizi yaralanmalara karşı daha duyarlı hale getirir. Voleybol oynamak, eklemlerinizde çok etkili bir hareket olan zıplamayı gerektirir. Voleybol oynamak için gereken hızlı durmalar ve başlangıçlar da eklemlerinizde stres yaratıyor. Hamilelikte bel ağrıları sık görülür ve voleybol oynamaktan sırtınıza olan etki, sırt problemleri oluşma ihtimalinizi artırabilir. . Susuz olmak, hamileyken özellikle tehlikelidir. Plaj voleybolu gibi nemli koşullarda voleybol oynadığınızda aşırı ısınma ihtimaliniz artar.