|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Stres ve Kortizol Metabolizmayı Nasıl Etkiler

Metabolizma, vücudunuzun kalori alımınızı enerjiye dönüştürdüğü süreçtir. Kalorik alım, fiziksel aktivite ve solunum, dolaşımdaki kan ve hücre onarımı ve rejenerasyonu gibi temel vücut fonksiyonlarını içeren bir dizi faktör vücudunuzun kalori yakımını belirler. Uykusuzluktan ciddi bir tehdide kadar her şeyin yol açtığı stres, metabolizmanızın oranını etkileyebilir. “savaş ya da uçuş” yanıtı, saldırganlardan ve avcılardan gelen günlük tehditlerin gerçek olduğu insanların ilk günlerinde bir gerilemedir. Bugün, vücudunuz finansal stresler gibi günlük strese girenlere aynı şekilde yanıt verir. ailenin kaygıları ve son başvuru tarihleri: Stresli bir olay sırasında, adrenal bezleriniz kortizol de dahil olmak üzere bir dizi hormon salgılar. glikoz şeklinde kan dolaşımına şeker salıvermek veya kaçmak.Glukoz beyin de dahil olmak üzere kaslarınız için birincil enerji kaynağıdır.Hızlı hareket etmenize ve hızlı düşünmenize yardımcı olur. böylece, bağışıklık sistemi tepkilerini bastırmak ve sindirim fonksiyonlarını yavaşlatmak dahil, stresli durumun üstesinden gelmenize yardımcı olacak yanıtlar seti. Sindirim yavaşlarsa, yiyecekler midede çok uzun süre kalabilir, bu da Ulusal Diyabet Enstitüsü ve Sindirim ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü'ne göre bağırsak tıkanması dahil olmak üzere kötü sağlık etkilerine neden olabilir.

Cortisol Metabolizmayı Nasıl Etkiler?

Sürekli artan stres seviyeleri uykusuzluğa, depresyona ve şişmanlığa neden olabilir. Kortizol, glikozun nasıl oluştuğunu metabolizmayı etkiler. Bununla birlikte, strese bağlı kilo alımı temel olarak düşük fiziksel aktivite ve muhtemelen depresyon ve yorgunluk gibi uzun süreli stres semptomları ile tetiklenen artan kalorik alım kombinasyonundan kaynaklanmaktadır. Vücuttaki aşırı kortizol, Cushing Sendromu, kilo alımı, depresyon, yüksek tansiyon ve diyabet gibi semptomları olan bir grup hastalık olarak adlandırılan ciddi bir duruma neden olabilir.

Metabolizmanızı Arttırma ve Stresi Kontrol Etme

Birincil Metabolizmanızı arttırmanın ve stresi azaltmanın yolu egzersizdir. Yürüme gibi kardiyovasküler aktiviteler kalori yakar. Ağırlık odasına da girmeyi unutma. Vücudunuz kas kütlesini korurken yağdan daha fazla kalori yakar. Bu yüzden direnç eğitimi metabolik hızı belirgin şekilde etkiler. Egzersizin stresi azaltan etkileri de iyi bir şekilde belgelenmiştir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, stresi azaltmak ve genel sağlığı iyileştirmek için günde en az 20 dakika egzersiz önermektedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır