|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Karnındaki Çocuk Gelişim Aşamaları

Gebe kalma anından itibaren hızlı hücresel bölünme başlar ve bir çocuğun rahim içindeki gelişimini başlatır. Gelişen embriyo pek çok değişiklik geçirecek. Organların ve kemiklerin gelişmesinden gözlere, kulaklara ve küçük ayak ve ellere kadar, bir zamanlar yumurta ve sperm neyin çocuk olacağını gösterir.

Döllenme

Bir sperm olgun yumurtayı fallopta konumlandırmalıdır. tüp. Sperm yumurtayı döllendiğinde, artık bir blastosist olan yumurta, fallop tüpünden rahim içine doğru hareket etmeye devam edecektir. Yedinci günde veya yaklaşık olarak, blastosist, uterus duvarının iç kısmına implante etmesini sağlayan embriyonun büyümesi için besinleri emmek için kullanılan kıl benzeri yapılar olan koryonik villi geliştirir. Üreme Biyolojisine göre, plasentadaki koryonik villus fetus ile anne arasındaki değişimlerde gerekli yapılardır.

Blastocyst

Blastosist iki ayrı parça halinde gelişecektir. Dış hücreler plasentada gelişir. Beklenecekler'e göre plasenta, besinleri ve oksijeni fetüsün uzağında ve atık maddelerde taşır. Blastosistin iç hücreleri embriyoda oluşacaktır. Amniyotik kese, gebeliğin geri kalanında gelişmekte olan embriyoyu koruyacak olan, amniyotik sıvılarla dolduracak bir iç zar tabakası oluşturacaktır.

Embriyonik

Gelişimin embriyonik aşaması, oluşumuyla karakterize edilir. dış vücut yapıları ve iç organların. Bu gelişme aşamasında, hücre üç katmandan oluşur: endoderm, mezoderm ve ektoderm. Endoderm, bebeğin sindirim sistemine dönüşecek yapıdır. Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre, mesoderm bebeğin böbreklerini, kaslarını ve kemiklerini oluşturacak şeydir. Ektoderm adı verilen dış katman bebeğin gözlerini, cildini, saçını ve sinir sistemini oluşturacak. Döllenmeden yaklaşık üç hafta sonra embriyo insan şeklini almaya başlar. Bir hücre çizgisi oluşur; Sonunda bu hücreler omurilik ve beyin olacak. Ana kan damarları, 17. gün civarında oluşur ve kalp, 20. gündeki damarlardan kan pompalamaya başlar. Embriyo, hamileliğin sekizinci haftasında gelişimin cenin aşamasına girecektir.

Fetus

Sekiz hafta civarında embriyoya şimdi fetüs adı verilir. Akciğerler, beyin, böbrekler ve karaciğer çalışmaya başlıyor ve fetusta farklı parmak izleri var. Discovery Health'e göre, fetus yaklaşık üç santim uzunluğunda ve 12 haftalık gebelikte yaklaşık bir ons ağırlığında olacak. Gelişimin bu aşamasında, dış cinsiyet organları bir ultrasonda görünür hale gelir. Lunugo denilen minik kıllar bebeğin tüm vücudunu örtmeye başlar. Gebeliğin yaklaşık 40. haftasında fetüsün tüm dönem ve doğum kanalı boyunca yolculuk yapmaya hazır olduğu kabul edilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]