Gençleriniz, dünyanın nasıl çalıştığını anlamak için çevresinin tüm içeriğini kullanır. Bu içerikler genellikle duyusal yapılarına göre sınıflandırılabilecek nesnelerdir. Çocuğunuzun tüm duyularına hitap eden bir ortam, fiziksel, bilişsel ve yaratıcı gelişim için algısal yeteneklerini ve kapasitesini ateşleyecek. Çocuğunuzun gelişimini, çocuğunuza özel tavsiyelerde bulunabilecek çocuk doktoru ile tartışın.
Duyusal Aktiviteler
Bebeklik döneminden itibaren, duyusal keşifler çocuğunuzun zihinsel ve motor becerilerinin fiziksel gelişimine yardımcı olur. “Beşikteki Bilim Adamı” kitabında psikolog Andrew Meltzoff, bebeklerin dünyanın nasıl çalıştığı hakkında fikirlerini veren bir insan evrimsel ilerleme hissi ile doğduğunu yazıyor. Bebeğinize farklı dokular, renkler, kokular ve seslerden nesnelerle serbest saltanat vermek, yaratıcı, bilişsel ve fiziksel gelişimi teşvik ederken, zaten bildiklerine güven uyandırır.
Sosyal İlişkiler
Sosyal ilişkiler davranış için önemlidir. bebeklerde ve küçük çocuklarda bilişsel ve duygusal gelişim. Yetişkin çocuğa ve çocuğa çocuğa olan sosyal etkileşimler sayesinde çocuklar yavaş yavaş sosyal rolleri tanımlamayı ve başkalarının ihtiyaçlarını, değerlerini ve algılarını tanımlamayı öğrenir. Çocuktan çocuğa sosyal oyun zamanı, çocuğunuzu, algılanan yetişkinlerin beklentilerinden özgürleştirerek strese sokar. Çocuklar etkilenebildiğinden, Metlzoff, sosyal etkileşimlerin, yetişkinlerin ve oyun arkadaşlarının kendilerinde yetişen niteliklere bağlı olarak çocuğunuzun doğasını kolayca değiştirebileceğini not eder.
Hayal Alıştırmaları
, gündelik hayatının bir parçası olmayan yerler ve şeyler. Hayal gücü, bilişsel gelişimde ve fantazinin gerçeğe karşı ayrılmasında da çok önemli bir araçtır, Çocuk Araştırma Laboratuvarı'ndan Dr. Jacqueline Woolley açıklar. Woolley, gerçeklik ve fantazi yaşam açısından sebep geliştirmeye gelince, “Çocukların olasılıklara açık, aynı zamanda soruya açık olmalarını sağlayacak bir denge bulmak istiyorsun” diyor Woolley.
Fiziksel Gelişim
Bebekler dünyadaki yeni deneyimler, tüm deneyimlerinin genellikle fiziksel, bilişsel ve yaratıcı gelişime yardımcı olduğunu göstermektedir. Çevresindeki nesnelerle ilişkisini izleyerek bebeğinizin gelişimi hakkında sekmelerde kalabilirsiniz. Ulaşmak, kavramak, oturmak, itmek ve sürünmek motor becerilerinin gelişiminin bir işaretidir. Bebekler ve bebekler zihinsel olarak da zorlayıcı fiziksel aktivitelere ihtiyaç duyar. Bu kombinasyon, motor becerilerin ve problem çözme yeteneklerinin gelişimini destekleyebilir.
, , ] ]