Günün 24 saati beslenenler ve düzenli tartı bölgeleriyle birlikte yeni bir bebekle gelir. Yeni doğmuş çocuğunuzun çocuk bakımı sağlayıcısı, gelişimini izlemek için her randevuda onu ağırlığında ve ölçmektedir. Ortalama kilo alma aralığında kalan bir bebek genellikle iyi gelişir. Tipik bir yenidoğan kilo artışı anlayışıyla, bebeğinizin büyümesini izlemek için daha iyi hazır olursunuz.
İdeal Kilo Nedir?
Yenidoğan bebeğiniz kilo almadan önce biraz kilo vermesini bekleyin. HealthChildren.org'a göre ortalama bebek ilk beş günde doğum ağırlığının yaklaşık yüzde 10'unu kaybediyor. Bebeğiniz doğumda 7 kilo ağırlığında olsaydı, örneğin yaklaşık 11 ons kaybedebilirdi. Bu azalma, bebeğiniz vücudundaki ekstra sıvıları kaybettiğinde olur. Bebeğiniz yaklaşık 10 günlükken tekrar doğum kilosuna yakın olmalıdır.
Düşük ve Yüksek Seri
Doğum kilosundan bağımsız olarak sağlıklı bebekler aynı oranda kilo alırlar. Ask Dr. Sears web sitesine göre, yenidoğan bebekler için kilo alma aralığı, yaşamın ilk ayı boyunca haftada yaklaşık 4 ila 7 ons. Ortalama bebek ilk 6 ay boyunca ayda 1-2 kilo verir. Spesifik kilo alımı bebeğe göre değişir ve hem yenidoğanın vücut tipi hem de aktivite seviyesi ile ilişkili olabilir. Sears'a sor, uzun ve zayıf bir bebeğin veya çok aktif bir bebeğin kalorileri daha hızlı yakması ve daha yavaş bir oranda kazanabileceği notlarını sor. Daha kısa, daha yuvarlak bir bebek veya etrafta dolaşmayan bir bebek çok fazla kalori yakmaz ve daha hızlı kilo alabilir.
Büyüme Spurts
İlk birkaç ay içinde belli sürelerinizi fark edebilirsiniz. yenidoğan daha fazla yemek ve daha hızlı kilo almak gibi görünüyor. Bu büyüme tomurcukları tamamen normaldir. Çocuk Sağlığına göre ilk destek tipik olarak 7 ila 10 gün arasında gerçekleşir. Yeni doğanlar için bir sonraki büyük büyüme hamlesi bazen üç ila altı haftalık olur. Bu büyüme patlamasının farkına bile varmayabilirsiniz.
Ne Dikkat Edilmeli
Yenidoğan sağlık hizmeti sağlayıcısı, büyümesinin gerisinde olup olmadığını belirlemek için bebeğinizin ölçümlerini izlemelidir. Bazen gelişememesi, yavaş kilo alımı bazen altta yatan bir sorunu gösterebilir. DrGreene.com’a göre, bazı durumlarda yenidoğan yemek yeme zorluğu veya aşırı tükürme veya kusma nedeniyle yeterli kalori almıyor. Diğer bebekler, tiroid problemleri, enfeksiyonlar veya kalp rahatsızlıkları gibi tıbbi bir durum nedeniyle yeteri kadar büyümez. Yenidoğan bebeğinizin yeme alışkanlıkları veya kilo alma konusunda endişeleriniz varsa, derhal onun doktoruyla konuşun.
, , ] ]