Hem erkekler hem de kadınlar, testislerin veya yumurtalıkların fonksiyonlarının azalmasıyla karakterize bir durum olan hipogonadizme sahip olabilir. Hipogonadotropik hipogonadizm veya HH'li erkekler, sperm üretimi için gerekli olan hipofiz bezinin ürettiği iki hormon olan anormal derecede düşük seviyelerde luteinize edici hormon veya LH ve folikül uyarıcı hormon veya FSH'ye sahiptir. Hamilelikte plasenta tarafından üretilen bir hormon olan insan koryonik gonadotropini, hipogonadotropik hipogonadizmi olan erkeklerde sperm üretimini uyarmaya yardımcı olabilir.
Hipogonadizm, doğumdan itibaren veya kalıtsal bir yaşamda ortaya çıkabilen ya da daha sonra ortaya çıkabilir kilo kaybı, stres, ağır hastalık veya anabolik steroidler gibi ilaçların kullanılması gibi koşullardan. Sperm sayısını artırmak için, HH'li erkekler genellikle LH ve FSH'nin enjekte edilebilir formlarını alır. HCG olarak da bilinen insan koryonik gonadotropini, LH ile benzer yapı ve etkilere sahip olduğundan, sıklıkla sperm üretiminin artmasına neden olan testosteron üretimini teşvik etmek için LH ile birlikte verilir. Hipogonadotropik hipogonadizmi olan erkeklerde hCG kullanımı, hCG ile tedavi ve 12 ila 240 ay arasında sperm üretimine neden olan insan menopozal gonadotropinli erkeklerde hCG kullanımı ile ilgili "Üroloji Dergisi" nin Haziran 2005 sayısında yayınlanan Japonca 30 yıllık veri incelemesi Testis oranı yüksek olan erkeklerin yüzde 71'i ancak testis oranı düşük olan erkeklerin sadece yüzde 36'sı aynı sonucu elde etti. Ağustos 1992 sayısında "Uluslararası Androloji Dergisi" nde yayınlanan bir İtalyan çalışmasında 14-120 aylık uzun süreli tedaviden sonra küçük testis erkeklerinin yüzde 60'ı ve büyük testis sperm üreten erkeklerin yüzde 90'ı ile daha iyi sonuçlar bildirildi. br> Yan Etkiler
Erkeklerde hCG tedavisinin yan etkileri baş ağrısı, sıvı tutulumu, meme hassasiyeti veya şişlik veya sinirliliktir. HCG verilen genç erkek çocuklar erken ergenlik belirtileri yaşayabilir. HCG'ye bir iğne enjekte edilmesi gerektiğinden, enjeksiyon bölgesinde tahriş veya enfeksiyon da oluşabilir.
Faydaları
Hipogonadizmli erkekler kısırlığın yanı sıra benlik saygısı kaybı yaşayabilir. Sekonder cinsiyet özelliklerine sahip olmayabilirler ve bazı durumlarda normalden daha kısa olabilirler. HCG ve diğer gonadotropinler ile yapılan hormon tedavisi, sekonder cinsiyet özelliklerini geri kazanmaya ve vücut görüntüsünü iyileştirmeye yardımcı olabilir, ayrıca emprenye ile sonuçlanacak kadar sperm üretme şansını artırabilir.
, , ] ]