|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Bir Fetus Üç Ayda Nasıl Görünüyor?

Gebeliğin üçüncü ayının sonunda veya ilk üç aylık dönem sonunda sabah rahatsızlığı solmaya başlayabilir ve daha sonraki gebelik rahatsızlıkları henüz ortaya çıkmadı. Önceden hamilelikleriniz olmadıkça, büyük olasılıkla bir bebek yumruğu şeklinde pek göstermiyorsunuzdur. Ancak rahim içinde günlük olarak büyük değişiklikler oluyor; Bu sürenin sonunda, tüm bebeğinizin ana organları zaten yerindedir ve insan ırkının bir üyesi olarak kolayca tanınabilir.

Size

3 aylık bir fetüs kabaca 3,5 inç uzun veya yaklaşık bir domino çalma parçasının büyüklüğü. Bu noktadan itibaren, minik bebeğiniz haftada yaklaşık çeyrek inç büyümeye devam edecektir. Başı, bedeninin yarısını kapsayan, orantısız şekilde hala büyüktür. Gebeliğin on ikinci haftasında bebeğiniz yaklaşık 45 gram veya 1.5 ons ağırlığındadır.

Organ Gelişimi

Bebeğinizin bağırsakları üçüncü ayınız boyunca göbek kordonuna girecek kadar hızlı büyümeye başladı. 12. haftada tekrar karın boşluğuna yerleşecekler. Kalbi dakikada yaklaşık 150 atışta atıyor ve kalp atışı genellikle ilk kez doğum uzmanınız ve onun fetal Doppler tarafından 10 haftalık izlerde tespit ediliyor. Diğer organ ve dokuların çoğu zaten üçüncü ayın sonunda gelişti. Diş etleri diş etleri altında oluşmaya başlar.

Fiziksel Görünüm

Minik bebeğiniz hala yenidoğan gibi görünmese de, kolları, bacakları, parmakları ve ayak parmakları tamamen tırnaklara kadar tamamen gelişmiştir. Kolları, şimdi genel uzunluğu ile nispeten orantılıdır. "His face looks more human.", 3, [[Kulakları hala başını tamamen sıkıca tuttursa da, gözleri yüzünde birbirine daha da yakınlaştı. Göz kapakları tamamen hamileliğin 25. haftasına kadar kapalı kalacak olan gözlerinin üzerinde oluşur. Cildi çok ince ve yarı saydamdır.

Genitalia

Dahili genital organlar daha erken ayrılırken, dış genital organlar yaklaşık 12 haftaya kadar farklılaşmaz. bebeğiniz işbirliği yaparsa

Davranış

Bebeğiniz rahminizde serbestçe yüzer ve ikizleri taşımadığınız veya çok hassas olmadığınız halde, 12 haftalık iz ile kollarını ve bacaklarını hareket ettirebilir 16 hafta sonrasına kadar hissetmiyorum. Parmakları ve parmakları kıvrılabilir ve ağzı emebilir ve sıkılabilir. Doğduğunda sahip olacağı bazı içgüdüsel refleksleri sergilemeye başlıyor, tıpkı yiyecek için otomatik olarak emme gibi.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]