|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

35 Gebelikte Ne Olur?

Hamilelik vücudunuzun değişmesine ve bebeğiniz ilerledikçe çeşitli semptomların ortaya çıkmasına neden olur. İlk trimesterin sıklıkla şiddetli belirtileri, ikinci trimesterin rahatlığına yol açar ve bu, sonunda üçüncü trimesterin kontrast rahatsızlığına yol açar. 35 haftada, evdeki gerginliğe yaklaşıyorsunuz; Bebeğiniz neredeyse tamamen gelişmiştir ve zihinsel, fiziksel ve duygusal olarak stres altında olabilirsiniz. Bebeğinizin büyümesini ve gelişimini desteklediğinizi bilmek, hamileliğin son beş haftasını geçirmenize yardımcı olabilir.

Büyüme ve Boyut

35 haftada bebeğiniz 5 lb'nin üzerindedir. "and between 16 and 20 inches.", 3, [[Bebeğiniz büyüdükçe uterusunuzdaki oda azalır ve bebeğinizdeki hareketlerde bir azalma hissedebilirsiniz. Bebeğiniz sık sık germeye ve hareket etmeye devam ettikçe güçlü hareketler hissetmeniz gerekirken, bebeğiniz büyüdükçe ve daha az hareket edebileceği için hamileliğin erken dönemlerinde sık görülen klipsleri ve ruloları hissetmeyeceksiniz. Hareketinizdeki ani bir düşüş hakkında veya birkaç saat boyunca hiç hareket hissetmiyorsanız doktorunuzla konuşun.

Gelişim

Bebeğiniz neredeyse böbreklerinde ve karaciğerinde bile 35 haftada tamamen gelişir. Beyin hala gelişirken, bebeğiniz rahim dışında 35 hafta kadar hayatta kalacaktır. Fetüs, çoğunlukla 8 ila 12 oz arasında, daha fazla kilo almak için doğuma kadar geçen zamanı harcar. haftada. Bebeğiniz 37 ila 38 hafta arası tam dönem olarak kabul edilecektir.

Belirtiler

Bebeğiniz büyürken, kilo alırken ve beyin gelişimini tamamlarken, kendinizi daha fazla rahatsız hissedebilirsiniz. Genişleyen göbek, sizi yavaş ve hantal hissettirebilir ve gece rahat bir uyku pozisyonu bulmakta sorun yaşayabilirsiniz. Eklemleriniz ve kaslarınız doğum hazırlığında gevşemeye başlar, bu yüzden kendinizi normalden daha sakar bulabilirsiniz. Merdivenleri kullanırken veya denge gerektiren aktivitelere katılırken uygun desteği aldığınızdan emin olun. Doktorunuz 35 ila 37 hafta arasında bebeğinizde enfeksiyona neden olabilecek bir virüs olan B Grubu streptokok için bir swab testi uygular. Pozitif test yaparsanız, doğum ve doğum sırasında bebeğinizi korumak için antibiyotik kullanmanız yeterli olacaktır.

Prematüre

Erken kasılmaları içeren erken doğum riskiniz varsa, hamile kalmak katları veya preeklampsi, membran rüptürü veya diğer rahatsızlıklardan muzdarip olanlar ile bebeğinizin 35 haftada doğması ihtimali vardır. 35 haftalık bir bebeğin beyni henüz tam olarak gelişmemiş olsa da, beş hafta erken doğmuşsa, sağlıklı bir hayatta kalma şansı var. Erken doğum, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde, bebeğinizin yemeyi öğrenmesi ve ciğerlerinin yeteri kadar gelişmesiyle onu eve götürebilmeniz için kısa bir ipucuna yol açabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]