|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Ölümden Sonra Bir Arkadaşı Nasıl Rahatlatabilirsiniz

Merriam-Webster sözlüğü, üşütülmenin “sevilen birinin ölümüyle acı çekmesi” olduğunu söylüyor. Bir arkadaşın kaybı sırasında ne yapacağını bilmek zor olabilir. Ancak önemli olan, desteğinizi ve cesaretlendirmenizi sunduğunuzdur. Yorgan, ıstırap ve mağduriyetin neden olduğu psikolojik durumlarla yüzleşmeye hazır olmalıdır.

Dinle, dinle ve dinle. Arkadaşın bir şey söylemediğinde bile dinle. Yasaklananlar, son günlerde veya hayatının diğer bir yönünü kaybedilen kişiyle birlikte gidebilirler. Sadece tanık olmak için orada ol. "Tamam olacak" ve "seni seviyoruz" dışında bir şey söylemek gerekli değil. Bazen kişi konuşmayabilir, ancak orada olması için yine de birine ihtiyacı olacak. Sabır bu durumda bir erdemdir.

Kederin beş aşamasını bilin. İsviçreli bir psikiyatrist olan Dr. Elisabeth Kubler-Ross, ölüme yakın insanlarla bir dizi çalışma yaptı. Yas tutan birinin yaşadığı aşamaları gösteren bir model geliştirdi. Beş aşaması inkar ve tecrit, öfke, pazarlık, depresyon ve nihayetinde kabullenmedir. Yorgan bu aşamalara dikkat etmeli ve hazırlıklı olmalı, onları kabul etmeli ve yavaşça hareket etmelerine yavaşça yardım etmelidir.

Herkesin farklı şekilde yas tuttuğunu anlayın. Rochester Üniversitesi Tıp Merkezi'nin web sitesinde, yas tutmanın ve yas tutmanın belli bir süresi yoktur. Bazı insanlar on yıllarca bir kayıp nedeniyle yas tutacak, bazıları ise yoğun ancak kısa bir yas dönemi yaşayacaktır. Yine de, diğerleri özel anlarında ve küçük dozlarda kaybı işleyerek hiç yas tutmuyor gibi görünebilir. Yasaklılara belirli bir şekilde hissetmek veya davranmak için baskı yapmayın.

Yasaklıların günlük ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olun. Çoğu zaman derin kederdeki insanlar kendi ihtiyaçlarını ihmal eder, Roberta Temes, psikoterapist ve "Solace: Kederde Yolunuzu Bulma ve Tekrar Yaşamayı Öğrenme," web sitesinin yazarı BeliefNet.com'a yazamazlar. Birine acı süreci boyunca yardım etmenin geleneksel bir yolu, yiyecek hazırlamaktır - yemek hazırlamak için bir kaç kolaylık için. Bu doğrudan yardım ve duygusal rahatlık verir. Yasaklananların ihtiyaçlarına bakmanın bir başka yolu da faturaları ödemeye yardım etmek, posta düzenlemek ve basit, ev işleri yapmaktır.

Daha fazla yardıma ihtiyaç duyduğunuzda tanıyın. İnsanların çoğu, yas tutma sürecinden geçerken - ve yas tutmanın gerçek bir zaman sınırı yoktur-, özellikle de acımasız toplantıda günlük ihtiyaçlar alanında, biraz iyileşme görmek önemlidir. Birkaç hafta sonra arkadaşınız hala bir yemek hazırlayamıyorsa veya basit bir hijyen yapamıyorsa, bir sorun olabilir. Benzer şekilde, birkaç ay sonra arkadaşınız işe ya da normal rutinlerinden herhangi birine dönmediyse ve hareketsizliği onun için bir sorun yaratıyor gibi görünüyorsa, bir danışmana gitmesi için cesaretlendirmenin zamanı olabilir. Bir müdahale düzenlemeyi bile düşünebilirsiniz.

Kısırlaştırılanı kurtarmaya götürün. Yas tutan kişi kederin en kötüsünden geçerken, yorgan ilerlemesine yardımcı olabilir. “Oraya geri dön” ifadesi bir klişe gibi görünüyor, ancak belli bir noktada yaslıların muhtemelen eğlence ve başarı unsurlarını hayatına sokmaya başlaması gerekiyor. Yaşam yaşamak içindir ve gerçekten ölülerin yaşamlarını bir top haline getirmeleri için hiçbir işe yaramaz. İlk başta basit adımları teşvik edin.

Sınırlar oluşturun. Kederli insanlar, yorganın ihtiyaçlarına duyarlı olmayabilir. Eğer karanlık bir umutsuzluk ya da ihtiyaç çukurundaysa sizi yanına almaya çalışabilir. Kayıp olanın yerine onu rahatlatan insana yapışabilir. Yardım teklif ederken, ne kadar yardım alabileceğinize, maddi, duygusal ve zamana bağlı olarak karar vermenize karar verin. Bu sınıra yakın dur. Yasaklıların daha fazlasına ihtiyacı olup olmadığını öğrenmek için yardım isteyin.

Uyarılar

Kederin ciddi bir depresyona dönüşmekte olduğuna dair işaretlere dikkat edin.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]