|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Kan Dolaşımı ve Hamilelik

Hamilelik sırasında vücudunuz birçok değişikliğe uğrar ve dolaşım sisteminizdeki değişiklikler istisna değildir. Anne vücudunuz bebeğinizin gereksinimlerine uyum sağlar, çünkü kanınız bebeğinizin hamilelik boyunca ihtiyaç duyacağı tüm besinleri ve oksijeni sağlar. Bazen değişen dolaşım sistemi hamilelik sırasında sizin için rahatsızlığa veya komplikasyonlara neden olabilir, ancak bebeğinizin doğumundan kısa bir süre sonra işler normale döner.

Fetal ve Anne Dolaşımı

Fetüsünüzün varlığı Hamilelik sırasında dolaşımınıza büyük etki. Tüm kanınız rahim ağzınızın iç duvarına bağlı plasentada dolaşır. Oksijenli kan plasentaya atardamarlarınızdan girer ve göbek kordon damarı yoluyla bebeğinize gönderilir. Fetüs, ihtiyaç duyduğu besinleri ve oksijeni kanınızdan alır ve deoksijenlenmiş kanı, göbek kordonundaki iki göbek arterinden plasentaya geri gönderir. Bu deoksijenlenmiş kan daha sonra kardiyovasküler sisteminize geri döner ve damarlarınız yoluyla oksijenasyon için damarlarınızdan geri taşınır.

Anne Değişiklikleri

Hamilelik sırasında, toplam kalp çıktınız ve kan hacminiz yüzde 30 ila 50 artar, Merck El Kitaplarına göre. Zirve 24 hafta civarında meydana gelir ve ardından hamileliğin 30. haftasında düşmeye başlar. Emek başladığında, bunlar tekrar cırcır ve doğum sırasında kan kaybolduğunda doğum sırasında hızla düşer. Kalp atış hızınız dakikada yaklaşık 90 atıma yükseliyor. Kan basıncı tipik olarak ikinci trimesterde düşer, ancak üçüncü trimesterde tekrar yükselir. Kanınızın bileşimi de değişerek hamile olmayan kadınlardan daha yüksek plazma /kırmızı kan hücrelerinin oranını oluşturur.

Rahatsızlık

Hamilelik sırasında kan dolaşımınızdaki değişikliklerden bazıları rahatsızlık vermenize neden olabilir. Özellikle bacaklarda ve ayaklarda, kan hacminin artması ve bu alt ekstremitelerde damarlarınızdaki baskı nedeniyle şişlik sık görülür. Düşük tansiyon ve daha yüksek kan hacmi de hamilelik sırasında yorgunluk ve baş ağrısına katkıda bulunabilir. Vücudunuzun alt yarısına kan akışının kısıtlanmasının bir sonucu olarak hemoroit de geliştirebilirsiniz.

Komplikasyonlar

Dolaşım sisteminiz hamilelik sırasında düzgün şekilde çalışmıyorsa, komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Rahim içi büyüme kısıtlaması veya IUGR, fetüsün doğru şekilde büyümemesi ve plasenta veya göbek kordonunuzdaki zayıf dolaşım veya kusurların bir sonucu olabilir. Sağlığa yönelik tehditler, idrarınızdaki protein eşliğinde tansiyonda tehlikeli bir artış olan preeklampsiyi içerebilir. Ayrıca, artan kan hücrelerinin mevcut depoları kullanmasıyla kansızlık da artırabilirsiniz. Düzenli doğum öncesi bakımın sağlanması, hamileliğiniz boyunca sağlıklı kalmanıza yardımcı olacaktır.

Öneriler

GYNOB.com, sanal OB-GYN ofisi olan GYNOB.com, hamileliğiniz sırasında sol tarafınızda yatmanızı tavsiye eder. Bu, alt vücudunuzdan kalbe olan kan akışını kontrol eder. Ayakta durmak ve oturmak alt ekstremitelerinizde daha fazla kan birikmesine neden olabileceğinden, uzun süre ayakta durmaktan kaçının ve ayaklarınızı yukarı kaldırın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]