|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Ruh Sağlığı | panik Atak
Sağlığı ve Hastalıkları

Panik yaptığınızda sinir ve endokrin sistemi birlikte nasıl çalışır?

Sinirli ve endokrin sistemler birlikte çalışır Vücudun paniğe tepkisini üretmek için karmaşık bir geri bildirim döngüsünde .

1. Sinir sistemi bir tehdit algılıyor . Bu, fiziksel bir tehlikeden duygusal stres etkenine kadar her şey olabilir.

2. Sempatik sinir sistemi (SNS) etkinleştirilir . SNS vücudun "savaş ya da kaç" tepkisinden sorumludur. Kalp atış hızını, kan basıncını ve nefes alma hızını arttırır ve vücudu harekete hazırlayan adrenalin ve diğer hormonları salgılar.

3. Endokrin sistemi hormon salgılar . Hormonlar kan dolaşımında dolaşan ve vücuttaki farklı organ ve dokuları etkileyen kimyasal habercilerdir. Paniğe yanıt olarak endokrin sistemi, vücudun enerjiyi harekete geçirmesine yardımcı olan kortizol ve vücudun metabolizma hızını artıran tiroid hormonu gibi hormonları salgılar.

4. Vücut tehdide yanıt verir . Artan kalp atış hızı, kan basıncı ve nefes alma hızı, vücudun harekete hazırlanmasına yardımcı olur. Adrenalin ve kortizol gibi hormonların salınımı, vücuda tehdide yanıt vermek için ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar.

5. Parasempatik sinir sistemi (PSNS) etkinleştirilir . PSNS, vücudun "dinlenme ve sindirim" tepkisinden sorumludur. Kalp atış hızını, kan basıncını ve solunum hızını azaltır ve vücudun sakin bir duruma dönmesine yardımcı olur.

6. Vücut sakin bir duruma geri döner. Tehdit geçtikten sonra vücut sakin bir duruma geri döner. Kalp atış hızı, kan basıncı ve solunum hızı yavaşlar, adrenalin ve kortizol gibi hormonların seviyeleri azalır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]