- Odak nöbetleri beynin belirli bir bölgesinde başlayanlardır. Temporal lob epilepsisi, AVM'nin neden olduğu fokal epilepsilerin en sık görülen tipidir. Temporal lob epilepsisinin semptomları, dik dik bakma nöbetleri, otomatizmler (dudak şapırdatma veya el ovma gibi tekrarlayan hareketler) ve farkındalık veya bilinç bozukluğu gibi özelliklere sahip nöbetleri içerebilir. Frontal lob epilepsisi, AVM'nin neden olabileceği başka bir fokal epilepsi türüdür. Frontal lob epilepsisinin semptomları, motor hareketler (uzuvların sarsılması veya sertleşmesi gibi), konuşma güçlükleri ve davranış veya kişilik değişiklikleri gibi özelliklere sahip nöbetleri içerebilir.
- Genelleştirilmiş nöbetler Beynin her iki tarafını da aynı anda etkileyenlerdir. Tonik-klonik nöbetler (eskiden grand mal nöbetleri olarak biliniyordu) jeneralize nöbetlerin en yaygın türüdür. Tonik-klonik nöbetlerin belirtileri arasında bilinç kaybı, vücudun katılaşması, uzuvların ani hareketleri ve mesane kontrolünün kaybı yer alır. Devamsızlık nöbetleri (eskiden küçük nöbetler olarak biliniyordu), AVM'nin neden olabileceği başka bir genel nöbet türüdür. Absans nöbetlerinin belirtileri arasında, bilinç kaybı olsun veya olmasın, kısa süreli bakma, göz kırpma veya göz kapaklarının çırpılması yer alır.
Bazı durumlarda AVM, Sturge-Weber sendromu olarak bilinen ilerleyici nörolojik bozulma sendromuna da yol açabilir. Sturge-Weber sendromu, nöbetler, zihinsel engellilik ve porto şarabı lekesi olarak bilinen belirgin bir yüz doğum lekesi ile karakterizedir.