|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Ruh Sağlığı | panik Atak
Sağlığı ve Hastalıkları

Doğuştan gelen insan korkuları nelerdir?

Doğuştan gelen insan korkuları, biyolojik olarak kökleşmiş olduğu düşünülen ve deneyim yoluyla öğrenilmeyen korkulardır. Bu korkuların atalarımızda bir hayatta kalma mekanizması olarak geliştiğine ve onları tehlikeden korumaya yardımcı olduğuna inanılıyor. En sık alıntı yapılan doğuştan gelen insan korkularından bazıları şunlardır:

1. Yükseklik korkusu (akrofobi) :Bu yüksek yerde bulunma korkusunun, atalarımızın ağaçlardan veya diğer yüksek yapılardan düşmesini önlemek için evrimleştiği düşünülüyor.

2. Karanlık korkusu (niktofobi) :Bu karanlık korkusu, atalarımızın geceleri avlanan yırtıcı hayvanlara karşı savunmasızlığından kaynaklanıyor olabilir.

3. Kapalı alan korkusu (klostrofobi) :Bu dar alanlarda sıkışıp kalma korkusu, kaçmanın zor olduğu mağaralarda veya diğer kapalı alanlarda yakalanmaya bir tepki olarak gelişmiş olabilir.

4. Örümcek ve böcek korkusu (araknofobi, entomofobi) :Bazı böceklere ve böceklere karşı duyulan bu korkunun, bazı böceklerin ve örümceklerin zehirli olabilmesi veya hastalık bulaştırabilmesi nedeniyle geliştiği düşünülmektedir.

5. Yılan korkusu (ofidiyofobi) :Bu yılan korkusu, evrim tarihimizde zehirli yılanların oluşturduğu tehlikeler nedeniyle oluşmuş olabilir.

6. Yırtıcı hayvan korkusu (hayvan fobisi) :Hayatta kalmayı tehdit eden bazı hayvanlara karşı duyulan bu korkunun, aslan, kaplan, ayı vb. yırtıcı hayvanlarla uğraşmak zorunda kalan atalarımızdan miras kaldığı düşünülüyor.

Bu korkuların ortaya çıkışının ve yoğunluğunun bireyler arasında farklılık gösterebileceğini ve kültürel, sosyal ve kişisel deneyimlerden etkilenebileceğini unutmamak önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]