| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Ruh Sağlığı | Genel Ruhsal Hastalık |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sosyal Bilişsel Ahlaki Düşünce Teorisi & Aksiyon

psikolojialanında insan davranışı üzerindeki odağını tanınır . Ahlaki düşünce ve eylemsosyal bilişsel kuramı onun ortamında bir değişim ajanı olarakbireyi görür. Odak bir kişinin çevreye nasıl tepki vereceğini olduğu bu yaklaşım , davranışsal teorileri farklıdır . Bunun yerine davranış kendini motive ziyade reaktif daha olarak görülüyor . Kimlik

Sosyal bilişsel kuram 1977 yılında Albert Bandura tarafından geliştirilen psikoloji dalıdır . 1941 yılında NE Miller ve J. Dollard tarafından geliştirilen sosyal öğrenme teorisinin ortaya koymakilkeleri büyümüştür . Sosyal bilişsel kuramı o kendini yansıtma sayesinde yaşadığıçevreyi şekillenmesindebireysel çalış , bireylerin çevreleri ve onların davranışlarına anlam ve niyeti atamak için düşünülenparçası üzerinde duruluyor . Moral düşünce bir kişi çevresindekidünyaya bakışını veeylemler , davranışlar ya da odünyanın içinde yürütmektedir nasıl arkasında çekirdek bir motivasyon olur .
Fonksiyon

vurgu bireysel düşünce süreçleri , inanç ve eylemleri üzerine yerleştirilen sosyal bilişsel kuramı bireysel ve grup davranışı iyi bir belirleyicisidir yapar . Ayrıca davranış değiştirilebilir veya değiştirilebilir yollarını belirlemede yararlıdır . Bu ilk odak onlar belli davranış kalıplarının meşgul insanlar neden bazı davranışları kazandırmak ve nasıl olduğunu bulunuyor . Bir kişinin eylemleri ne doğru ve ne yanlış olduğu konusunda düşünceleri tarafından motive edilir . Çevre , insan ve davranışkombine etkisi , o belirli durumlarda nasıl davrandığını belirleyenbireyin içinde bir öz-denetim sistemi oluşturur .
Insanlar Etkileri

modelleme olarak bilinen bir kavram insanların diğerlerine belli davranışları gözlemlemek vepozitif takviyeler bu davranışların bir sonucu olarak alınan nasıl ilgilenir. Kişinin ahlak o diğerleri gözlemlediğidavranışları etkilenir ve bazı davranışlar ya da eylemler gerçekleştirilir zamangeribildirim tarafından alınacak söyleniyor . Aile üyeleri , arkadaşlar ve otorite figürleri gibi yakın ortakları geribildirim açısındanen etkiye sahipler. Öz - düzenlemesüreci başlar nerede sosyal bilişsel teorisine göre , çocukluk dönemidir.
Davranış Etkileri

yapılangözlemlere dayanarak , bireylerin içsel standartların bir dizi geliştirmek onlar farklı durumlar içinde nasıl davranması gerektiğini dikte . Bu standartlar , ahlaki başkalarının nasıl davrandığını gözlemleyerek edinilen inanç ve eylemlerini takipsonuçlarına dayanmaktadır . Bir kişi , doğruyu yanlıştan karar vermeye çalışırken zaman sosyal bilişsel teori kendini yansıtma kaynağı olarak iç standartlarını görüyor. Sonuç olarak , bu standartlar bir kişinin kendi kendine değer izler hangigöstergesi haline gelir.
Çevresel Etkileri

Sosyal bilişsel kuram insanların , davranış arasındakietkileşimi views sürekli bir süreç olarak ortam. Öz - düzenleyici kontroller yerdesiniz sonra bile , kişilerin hala çevresel etkilere tepki . Başkalarından geri bildirim beklenmedik sonuçları bir kişinin eylemleri sonucu , özellikle halen bir değer taşımaktadır . Bir kişinin davranışları onun çevre üzerindeki etkileriöz - düzenleyici kontroller ve ahlak etkiler geribildirim başka bir türüdür . Ancak, insanlar , davranış ve çevre arasındaki etkileşiminbir kişinin ahlaki davranışları onun ahlaki standartlara uygun olacağını garanti etmez .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com