1. Uygunsuz Sinüs Bradikardisi:Bu durum, altta yatan herhangi bir tıbbi durum veya kalbin elektrik sisteminde anormallik olmaksızın, kalbin normalden daha yavaş bir hızda (dakikada 60 atımın altında) atmasıyla karakterize edilir.
2. Hasta Sinüs Sendromu:Hasta sinüs sendromu, kalbin doğal kalp pilini etkileyen, bradikardi, taşikardi ve aralıklı duraklamalar da dahil olmak üzere anormal kalp ritimlerine yol açan bir grup kalp rahatsızlığıdır.
3. Atriyoventriküler Blok:Atriyoventriküler (AV) blok, kalbin üst odacıklarından (atriyum) gelen elektrik sinyallerinin alt odacıklara (ventriküller) ulaşması geciktiğinde veya engellendiğinde meydana gelir. Bu gecikme veya blokaj, kalp atış hızının yavaşlamasına ve kalp debisinin azalmasına neden olabilir.
4. Hipotiroidizm:Az aktif bir tiroid bezi, düşük metabolizma hızına neden olabilir ve kardiyovasküler sistem de dahil olmak üzere çeşitli vücut sistemlerini etkileyebilir. Bu, kalp atış hızının yavaşlamasına ve kan basıncının düşmesine neden olabilir.
5. İlaçlar:Beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve digoksin gibi bazı ilaçlar çeşitli kalp rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılır ve yan etki olarak yavaş kalp atış hızına ve düşük tansiyona neden olabilir.
6. Kalp Yetmezliği:İlerlemiş kalp yetmezliği, kalbin pompalama yeteneğini zayıflatabilir, kalp debisinin azalmasına, kan basıncının düşmesine ve dolaşımın bozulmasına neden olabilir.
7. Sepsis:Enfeksiyona karşı ciddi bir sistemik inflamatuar yanıt olan sepsis, vücutta kan basıncının düşmesi, kalp atış hızının yavaşlaması ve organ fonksiyon bozukluğu dahil olmak üzere bir dizi değişikliğe neden olabilir.
8. Nörolojik Bozukluklar:Kafa içi basıncının artması veya kalp atış hızı ve kan basıncı merkezlerinin bulunduğu beyin sapının hasar görmesi gibi bazı nörolojik durumlar, yavaş kalp atış hızına ve düşük tansiyona neden olabilir.
Kalıcı düşük tansiyon ve yavaş kalp atış hızı yaşıyorsanız, altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedavi veya yönetim önerileri almak için kapsamlı bir değerlendirme için bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.