1. Soğuk oda sıcaklığı: Yatak odanızdaki ortam sıcaklığı çok düşükse, burnunuz da dahil olmak üzere vücudunuzun ekstremitelerinin üşümesine neden olabilir.
2. Dolaşım sorunları: Zayıf dolaşım, ekstremitelere kan akışının azalmasına neden olarak üşümelerine neden olabilir. Bu, anemi, diyabet veya kalp hastalığı gibi altta yatan tıbbi durumların bir işareti olabilir.
3. Alerjik rinit: Alerjilerin neden olduğu burun tıkanıklığı ve iltihaplanma, hava akışının azalması ve mukus üretiminin artması nedeniyle burun soğukluğuna yol açabilir.
4. Vazomotor rinit: Alerjik olmayan rinit olarak da bilinen bu durum, buruna giden kan akışındaki ani değişikliklerle karakterize olup burun tıkanıklığına, hapşırmaya ve burun soğukluğuna neden olur.
5. İlaçlar: Dekonjestanlar ve burun spreyleri gibi bazı ilaçlar aşırı kullanıldığında geri tepme etkisine neden olarak burun tıkanıklığına ve burun soğukluğuna neden olabilir.
Yatakta soğuk bir burun yaşıyorsanız ve buna kalıcı burun tıkanıklığı, nefes almada zorluk veya yüz ağrısı gibi başka semptomlar da eşlik ediyorsa, altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.