- Enfeksiyon: Bakteriyel veya viral bir enfeksiyon ateşe ve titremeye neden olabilir. Vücut enfeksiyonla savaşırken pirojen adı verilen ve vücudun ısısını yükselten kimyasallar üretir. Vücudun ısısı arttıkça üşüme ve titreme hissedebilirsiniz.
- Sıtma: Sıtma, ateşe, titremeye ve diğer semptomlara neden olabilen, sivrisineklerin yol açtığı bir hastalıktır. Sıtmayla ilişkili ateş tipik olarak döngüler halinde gelir ve gider; yüksek ateş dönemleri, düşük ateş veya ateşin olmadığı dönemlerle değişir.
- Dang humması: Dang humması ateş, titreme ve diğer semptomlara neden olabilen sivrisinek kaynaklı bir hastalıktır. Dang humması ile ilişkili ateş tipik olarak yüksek ve süreklidir ve birkaç gün sürebilir.
- Chikungunya: Chikungunya ateşe, titremeye ve diğer semptomlara neden olabilen sivrisinek kaynaklı bir hastalıktır. Chikungunya ile ilişkili ateş tipik olarak yüksek ve süreklidir ve birkaç gün sürebilir.
- Leptospirosis: Leptospirosis ateşe, titremeye ve diğer semptomlara neden olabilen bakteriyel bir enfeksiyondur. Leptospirosis ile ilişkili ateş tipik olarak yüksek ve süreklidir ve birkaç gün sürebilir.
- Lyme hastalığı: Lyme hastalığı ateşe, titremeye ve diğer semptomlara neden olabilen bakteriyel bir enfeksiyondur. Lyme hastalığına bağlı ateş genellikle düşük derecelidir ve gelip gidebilir.
- İlaç yan etkileri: Antibiyotikler ve kemoterapi ilaçları gibi bazı ilaçlar ateş ve titremeye neden olabilir.
- Diğer tıbbi durumlar: Kanser ve otoimmün hastalıklar gibi bazı tıbbi durumlar ateş ve titremeye neden olabilir.
Sık sık ateş ve üşüme nöbetleri yaşıyorsanız, sebebini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora görünmeniz önemlidir.