|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | sindirim Sağlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Yetersiz beslenen bir çocuğu neyle beslersiniz?

Yetersiz beslenen bir çocuğu beslemek için uygun yiyeceklerin listesi burada

1. Besin Değeri Yoğun Lapa :Yulaf, buğday, pirinç veya mısır gibi herhangi bir temel tahılla yulaf lapası hazırlayın ve bunu süt tozu, fıstık ezmesi veya yerel olarak bulunabilen diğer protein ve sağlıklı yağ kaynakları ile güçlendirin. Ek besin maddeleri için havuç veya tatlı patates gibi sebzeleri ekleyin.

2. Protein Açısından Zengin Çorba: Mercimek, fasulye, bezelye veya et kullanarak sağlıklı çorbalar pişirin. Çorbayı biraz sebzeyle karıştırın ve çocuğa sıcak olarak servis edin.

3. Yumurtalar :Yumurta erişilebilirse ve gıda alerjeni değilse, çırpılmış veya haşlanmış yumurta, yüksek kaliteli protein ve gerekli besinleri sağlayabilir.

4. Yoğurt :Yoğurt, protein, kalsiyum ve bağırsak dostu probiyotiklerle dolu, besin açısından zengin bir besindir. Çocuğa sade veya meyveli yoğurt verin.

5. Fıstık Ezmesi ve Muz :Dilimlenmiş muzların üzerine biraz fıstık ezmesi sürün ve hızlı ve sağlıklı bir atıştırmalık veya öğün takviyesi olarak çocuğa servis edin.

6. Tavuk ve Pilav :Pirinçle karıştırılmış pişmiş tavuk hem protein hem de karbonhidrat sağlar. Tavuğun yağsız kısımlarını kullanın ve sebzelerle dengeli bir yemek hazırlayın.

7. Meyve ve Sebze Smoothieleri :Mango, muz, papaya gibi yerel meyveleri ıspanak veya lahana gibi sebzelerle karıştırın. Ekstra besin ve kremlik için yoğurt veya süt ekleyin.

8. Balık ve Tatlı Patates :Tatlı patatesle eşleştirilen ızgara balık veya köri balığı, protein, karbonhidrat ve vitaminlerin besleyici ve enerji artırıcı bir kombinasyonudur.

9. Mercimek ve Pirinç: Mercimek mükemmel bir bitki bazlı protein ve lif kaynağıdır. Besin açısından zengin bir yemek için bunları pirinçle pişirin ve biraz sotelenmiş sebze ekleyin.

10. Fındık Karışımı :Çocuğa yüksek enerjili ve protein dolu bir atıştırmalık olarak fıstık, badem ve ceviz gibi çeşitli kuruyemişlerden oluşan bir karışım sunun.

Unutmayın:

1. Yavaş başlayın :Küçük porsiyonlarla başlayın ve tolere edilebildiği ölçüde yiyecek miktarını yavaş yavaş artırın.

2. Yakından izleyin: Çocuğun tepkisini gözlemleyin ve diyeti buna göre ayarlayın.

3. Tıbbi tavsiye alın :Çocuğun özel beslenme ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş rehberlik için bir sağlık uzmanına, beslenme uzmanına veya diyetisyene danışın.

Çocuğun ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre hazırlanmış, besin değeri yüksek yiyeceklerle dengeli bir beslenme sağlamak çok önemlidir. Sağlık uzmanlarıyla birlikte çalışmak, yetersiz beslenen çocuğun büyümesi ve iyileşmesi için uygun beslenme desteği almasını sağlayabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır