1. Beslenme Kanalı: Hem kurbağa hem de insanlarda şu ana bölümlerden oluşan eksiksiz bir beslenme kanalı vardır:ağız, yemek borusu, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak ve anüs.
2. Mekanik Sindirim: Hem kurbağa hem de insanlar, yiyecekleri parçalamak için mekanik sindirimi kullanır. Kurbağanın dili, dişleri ve mide kasları mekanik sindirime katkıda bulunurken, insanlar da dişlerini, dilini ve yemek borusu kaslarını aynı amaç için kullanırlar.
3. Kimyasal Sindirim: Hem kurbağa hem de insanlar, yiyecekleri kimyasal olarak parçalamak için enzimler kullanır. Kurbağalar ağzında, midesinde ve ince bağırsaklarında enzim üretirken, insanlar ağızda, midesinde, pankreasında ve ince bağırsaklarında enzimler üretir.
4. Soğurma: Hem kurbağaların hem de insanların ince bağırsaklarında, sindirilmiş yiyeceklerdeki besin maddelerinin emilmesine yardımcı olan özel yapılar bulunur. Kurbağalarda bu yapılara villus, insanlarda ise mikrovillus adı verilmektedir.
5. Geçiş: Hem kurbağa hem de insanlar katı atıkları anüs yoluyla ortadan kaldırır.
Ek Benzerlikler:
- Hem kurbağada hem de insanlarda metabolizmayı düzenlemeye ve sindirim için safra üretmeye yardımcı olan bir karaciğer bulunur.
- Hem kurbağada hem de insanlarda sindirim için enzimler ve insülin üreten bir pankreas bulunur.
- Hem kurbağada hem de insanlarda sindirim için safrayı depolayan ve salgılayan bir safra kesesi vardır.