|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | sindirim Sağlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Mide asidi neden ağza çıkıyor?

Gastroözofageal reflü (GER) olarak da bilinen asit reflü, mide asidinin ağız ve mideyi birbirine bağlayan tüp olan yemek borusuna geri akması sonucu ortaya çıkar. Bu göğüste yanma hissine, ağızda ekşi tada ve öksürüğe neden olabilir. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere asit reflüye katkıda bulunabilecek bir dizi faktör vardır:

* Hiatal herni: Bu, yemek borusunun geçtiği diyaframdaki açıklık olan hiatusun genişlediği bir durumdur. Bu, mide asidinin yemek borusuna daha kolay geri akmasını sağlayabilir.

* Yemek borusu sfinkterinin zayıf olması: Özofagus sfinkteri, mide ile yemek borusu arasında kapak görevi gören bir kastır. Bu kas zayıfsa mide asidinin yemek borusuna geri akmasına izin verebilir.

* Karın basıncının artması: Bu obezite, hamilelik veya bazı tıbbi durumlar nedeniyle ortaya çıkabilir. Artan karın basıncı mide asidini yemek borusuna doğru itebilir.

* Belirli yiyecek ve içecekler: Kafein, alkol, yağlı veya baharatlı yiyecekler gibi bazı yiyecek ve içecekler özofagus sfinkterini gevşetebilir ve asit reflü olasılığını artırabilir.

Asit reflü kronik bir durum olabilir, ancak yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaçlarla tedavi edilebilir. Asit reflü yaşıyorsanız, sizin için en iyi tedavi seçenekleri hakkında doktorunuzla konuşun.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]