- Düşük asitli meyveler: Muz, elma, armut ve kavunların asit oranı düşüktür ve mide asidinin nötralize edilmesine yardımcı olabilir.
- Sebzeler: Brokoli, karnabahar ve havuç gibi sebzelerin hepsi alkalidir ve mide asidinin nötralize edilmesine yardımcı olabilir.
- Tam tahıllar: Yulaf ezmesi, kahverengi pirinç ve kinoa gibi tam tahıllar, mide asidini bağlamaya ve asitliğini azaltmaya yardımcı olabilecek lif açısından zengindir.
- Yağsız proteinler: Tavuk, balık ve tofu gibi yağsız proteinlerin yağ oranı düşüktür ve mide asidi üretimini azaltmaya yardımcı olabilir.
- Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı, avokado ve fındık gibi sağlıklı yağlar sindirimin yavaşlamasına ve mide tarafından üretilen asit miktarının azaltılmasına yardımcı olabilir.
- Süt ürünleri: Süt, yoğurt ve peynir, mide asidinin nötralize edilmesine yardımcı olabilir ve mide zarının güçlenmesine yardımcı olabilecek bir kalsiyum kaynağı sağlayabilir.
- Bitki çayları: Nane, zencefil ve papatya gibi bitki çayları sindirim sistemini rahatlatmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
- Aloe vera: Aloe vera antiinflamatuar özelliklere sahiptir ve mide zarının mide asidinin neden olduğu hasarlardan korunmasına yardımcı olabilir.
- Baharatlı yiyeceklerden kaçının :Baharatlı yiyecekler mide zarını tahriş edebilir ve asit üretimini artırabilir.
- Kafeinli içeceklerden kaçının: Kahve ve çay gibi kafeinli içecekler mide asidi üretimini uyarabilir ve hiperasidite semptomlarını tetikleyebilir.
- Alkolden kaçının: Alkol mide zarını tahriş edebilir ve mide asidi üretimini artırabilir.