|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Kemikler , Eklemler Kaslar
Sağlığı ve Hastalıkları

Hangi organlar kendini yeniler?

Karaciğer. Karaciğer aslında kendini yenileyebilen olağanüstü bir organdır. Aslında kütlesinin %25'ini sadece birkaç hafta içinde yenileyebilir. Karaciğer, kandaki toksinlerin filtrelenmesi, sindirime yardımcı olmak için safra üretilmesi ve enerji için glikojenin depolanması da dahil olmak üzere bir dizi hayati fonksiyondan sorumlu olduğundan bu önemli bir yetenektir.

Deri. Cilt kendini yenileyebilen diğer bir organdır. Aslında vücudun en büyük organıdır ve sürekli kendini yenilemektedir. Cilt çok fazla aşınma ve yıpranmaya maruz kaldığından ve sağlıklı kalabilmesi için kendini onarabilmesi gerektiğinden bu önemlidir.

Kemik İliği. Kemik iliği, kemiklerin merkezinde yer alan bir dokudur. Kan hücrelerinin üretilmesinden sorumludur ve aynı zamanda kendini yenileyebilir. Kemik iliği sürekli olarak yeni kan hücreleri ürettiğinden ve talebi karşılayabilmek için kendini onarabilmesi gerektiğinden bu önemlidir.

Bağırsak Kaplaması. Bağırsak astarı, bağırsakların içini kaplayan bir doku tabakasıdır. Besinlerin besinlerden emilmesinden sorumludur ve aynı zamanda kendini yenileyebilir. Bağırsak astarı sürekli olarak aşınma ve yıpranmaya maruz kaldığından ve sağlıklı kalabilmek için kendini onarabilmesi gerektiğinden bu önemlidir.

Pankreas. Pankreas midenin arkasında yer alan bir organdır. Sindirim enzimleri ve hormonlarının üretiminden sorumludur ve aynı zamanda kendini yenileyebilir. Pankreas sürekli olarak yeni sindirim enzimleri ve hormonları ürettiğinden ve talebi karşılayabilmek için kendini onarabilmesi gerektiğinden bu önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır