* Bağ burkulması: Bağ burkulması, kemikleri birbirine bağlayan bağların yaralanmasıdır. Burkulma, etkilenen bölgede ağrıya, şişmeye ve sertliğe neden olabilir.
* Bel fıtığı: Bel fıtığı, omurilik diskinin yumuşak iç malzemesinin, diskin dış tabakasındaki bir yırtıktan dışarı sızmasıyla oluşur. Bu, omurgadaki sinirlere baskı uygulayarak bel ve bacakta ağrıya, uyuşukluğa ve güçsüzlüğe neden olabilir.
* Siyatik: Siyatik, alt sırttan bacağın altına doğru uzanan siyatik sinirin tahriş olması veya sıkışması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu, bel, kalça ve bacaklarda ağrıya, uyuşukluğa ve güçsüzlüğe neden olabilir.
* Osteoartrit: Osteoartrit, alt sırt da dahil olmak üzere omurgayı etkileyebilen dejeneratif bir eklem hastalığıdır. Osteoartrit, etkilenen eklemlerde ağrıya, sertliğe ve şişmeye neden olabilir.
* Böbrek taşları: Böbrek taşları böbreklerde oluşan sert mineral ve tuz birikintileridir. Böbrek taşı, idrarı böbreklerden mesaneye taşıyan tüp olan üretere takılırsa, sırtın alt kısmında ve yanlarda ağrıya neden olabilir.
* İdrar yolu enfeksiyonu (İYE): İYE, böbrekleri, üreterleri, mesaneyi ve üretrayı içeren idrar yollarının bir enfeksiyonudur. İYE'ler bel ağrısının yanı sıra ateş, titreme ve sık idrara çıkma gibi durumlara da neden olabilir.
* Endometriozis: Endometriozis, rahim iç tabakasına (endometriyum) benzer dokunun rahim dışında büyüdüğü bir durumdur. Bu, bel ağrısının yanı sıra menstruasyon, cinsel ilişki ve bağırsak hareketleri sırasında ağrıya neden olabilir.
* Ektopik gebelik: Döllenmiş bir yumurta, fallop tüpü gibi uterusun dışına implante edildiğinde ektopik gebelik meydana gelir. Ektopik gebelikler bel ağrısının yanı sıra karın ağrısı, kanama ve baş dönmesine de neden olabilir.