|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kas Gerilme
Sağlığı ve Hastalıkları

Bilek kaslarının gergin olması ne anlama gelir?

1. Tekrarlayan Gerilme Yaralanması (RSI)

Tekrarlayan zorlanma yaralanması (RSI), bileklerdeki tendonlar, kaslar veya sinirler tekrarlayan hareketler nedeniyle iltihaplandığında ortaya çıkar. Bu, yazmak, yazmak, fareye tıklamak veya araçları kullanmak gibi tekrarlanan kol ve bilek hareketlerini içeren herhangi bir aktivitede meydana gelebilir. RSI için risk faktörleri arasında aşırı kuvvet, uygunsuz duruşlar ve yüksek tekrar oranları yer alır.

2. Karpal Tünel Sendromu (KTS)

Karpal tünel sendromu (KTS), median sinirin el bileğindeki karpal tünelden geçerken sıkışmasıdır. Karpal tünel, el bileği kemikleri ve transvers karpal ligaman tarafından oluşturulan dar bir geçittir. Median sinirin yanı sıra parmak hareketlerini kontrol eden tendonlar da karpal tünelden geçer. KTS, el bileğinde ve parmaklarda uyuşma, karıncalanma ve ağrıya neden olabilir. KTS için risk faktörleri arasında obezite, diyabet, inflamatuar durumlar ve hamilelik yer alır.

3. Artrit

Artrit, bilek eklemleri de dahil olmak üzere eklemlerin iltihaplanmasıdır. Bilekleri etkileyen iki ana artrit türü osteoartrit ve romatoid artrittir. Osteoartrit, kemiklerin uçlarını yastıklayan koruyucu kıkırdak aşındığında ortaya çıkan dejeneratif bir eklem rahatsızlığıdır. Romatoid artrit, eklemlerde ve çevre dokularda iltihaplanmaya neden olan otoimmün bir hastalıktır.

4. Tendinit

Tendinit, kasları kemiklere bağlayan kalın, lifli kordonlar olan tendonların iltihaplanmasıdır. Bileklerde tendinit, bileğin arkasındaki ekstansör tendonlar ve avuç içi tarafındaki fleksör tendonlar dahil olmak üzere çeşitli tendonları etkileyebilir.

5. Bilek Burkulmaları ve Gerginlikleri

Bilekteki kemikleri birbirine bağlayan bağlar aşırı gerildiğinde veya yırtıldığında bilek burkulması meydana gelir. Ligamentler eklemlere stabilite sağlayan sert, elastik doku bantlarıdır. Bilek gerginliği, el bileğindeki kasların veya tendonların aşırı gerilmesi veya yırtılmasıdır. Düşme veya aşırı kullanım gibi ani bir yaralanma nedeniyle hem burkulmalar hem de suşlar meydana gelebilir.

6. Bilek Kırıkları

Bazı durumlarda bilek kaslarındaki gerginlik, el bileğindeki kırık bir kemik olan el bileği kırığının belirtisi olabilir. Kırıklar düşme veya spor yaralanmaları gibi travmatik olaylardan kaynaklanabilir.

Ağrı, şişlik, uyuşukluk veya karıncalanma gibi diğer semptomların yanı sıra bilek kaslarınızda gerginlik de yaşıyorsanız, doğru tanıyı almak ve mevcut tedavi seçeneklerini tartışmak için bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]