* Doğrudan iletişim: Bu, iki nesnenin birbirine doğrudan temas etmesidir. Örneğin birinin elini sıktığınızda cildiniz onunkiyle doğrudan temas eder.
* Dolaylı iletişim: Bu, iki nesnenin birbirine doğrudan temas etmediği ancak başka bir şeyin her ikisiyle de temas ettiği zamandır. Örneğin yakın zamanda başka birinin dokunduğu bir kapı koluna dokunursanız, o kişinin mikroplarıyla dolaylı olarak temas etmiş olursunuz.
* Havadan bulaşma: Bu, havada asılı kalan küçük parçacıkların bulaşıcı ajanları bir kişiden diğerine taşımasıdır. Örneğin, bir kişi ağzını kapatmadan öksürür veya hapşırırsa, başkaları tarafından da solunabilecek solunum damlacıkları açığa çıkabilir.
* Fomite iletimi: Bu, bulaşıcı ajanların kendileriyle kontamine olmuş nesnelerden bulaştığı zamandır. Örneğin, bir kişi kontamine bir yüzeye dokunduktan sonra yüzüne dokunursa, enfeksiyonu kendisine bulaştırabilir.
Bulaşıcı ajanların bulaşma riski, ellerinizi sık sık yıkamak, öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu kapatmak ve yüzünüze dokunmaktan kaçınmak gibi iyi hijyen uygulamalarıyla azaltılabilir.