diğer tanklara göre daha az masraflı olarak polietilen tanklar genellikle , yağmur suyu depolama için kullanılır . Bunlar hafif ve gerekirse taşınmaya dolayısıyla kolaydır . Ayrıca UV ışınlarına dayanıklı ve onları ağır güneş ışığı ile alanlar için popüler bir seçim yapmak, korozyon olmaz . Onlar ancak alev geciktirici değildir ve orman yangınları eğilimli alanlar için tavsiye olmayabilir . Ayrıca , içme suyu kalitesi üzerindeki uzun süreli depolamaetkisi tartışmalıdır .
Fiberglas tanklar
daha pahalı , fiberglas tanklar da ortak olmasına rağmen . Polietilen tanklar gibi onlar korozyona dayanıklı ve yüksek sıcaklıklara dayanabilir . Daha fazla ışık diğer tanklara göre fiberglas nüfuz olarak , alg büyümesi riski vardır . Butankı boyama ile giderilir . Nedeniyle fiberglaskırılgan doğası onlar da çatlama daha yatkındır .
Metal Tanklar
Metal tanklar sarnıçlardan içinuzun kullanılmıştır . Bunlar genellikle uzun bir ömrü var ve sıcak ve soğuk sıcaklıklar ekstremite dayanabilir . Örneğin bakır , alüminyum ve galvanize çelik gibi çeşitli metallerle tank farklı türleri bulunmaktadır. Metal tanklar ancak korozyona karşı duyarlıdır , ancak çinko sık sık onun başlangıcı yavaşlatmak için kullanılır .
Beton Tanklar
Beton tank diğer tanklardan daha soğuk su tutun. Onlar büyük bir alanı kapsayacak şekilde tasarlanmış olabilir , ve toprak üstü beton depolar yosun duyarlı oldukları gibi , yeraltı depolama için ortak bir seçimdir . Beton gözenekli olduğu gibi bu tanklar genellikle , bir astar gerektirir . Beton tanklar süre sonra çatlamaya yatkındır; kolay tamir rağmen ve butüm tankı boşaltma gerektirir .