|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | ameliyatlar İşlemleri | Karpal Tünel Cerrahi
Sağlığı ve Hastalıkları

Dirseğin dirençli lateral epikondilit ameliyatı?

Tenisçi dirseği olarak da bilinen lateral epikondilit, dirseğin dış kısmındaki kemik çıkıntıya bağlanan tendonların ağrı ve iltihaplanmasıyla karakterize bir durumdur. Tedavi genellikle dinlenme, buz, fizyoterapi ve ağrı kesici ilaç gibi seçeneklerle konservatiftir. Genellikle bu tedavilere dirençli ve 6-12 ay sonra düzelme sağlanamayan vakalarda cerrahi düşünülür.

Dirençli lateral epikondilit için cerrahi seçenekler şunları içerebilir:

1. Açık ameliyat:Bu geleneksel cerrahi yaklaşım, ilgili tendonlara erişmek ve serbest bırakmak için dirsek üzerinde bir kesi yapılmasını içerir. Etkilenen tendonlar onarılabilir veya debride edilebilir (hasarlı dokunun çıkarılması). Bu teknik, etkilenen bölgenin doğrudan görselleştirilmesine ve tedavi edilmesine olanak sağlar.

2. Perkütanöz serbestleştirme:Bu minimal invaziv prosedür açık bir kesi olmadan gerçekleştirilir. Bunun yerine, gergin veya iltihaplı tendonları serbest bırakmak için etkilenen bölgeye bir iğne veya başka bir alet sokulur. Bu teknik genellikle özel ekipman gerektirir ve ultrason rehberliğinde yapılabilir.

3. Endoskopik cerrahi:Bu prosedürde, küçük bir kesiden dirsek eklemine yerleştirilen küçük bir kamera (artroskop) kullanılır. Daha sonra etkilenen bölgeyi bir monitörde görüntülerken hasarlı tendonları serbest bırakmak veya onarmak için aletler yerleştirilebilir.

4. Tendon transferi:Hasarlı tendonların ileri derecede zayıfladığı bazı durumlarda tendon transferi işlemi yapılabilir. Bu, takviye sağlamak ve işlevi geri yüklemek için yakındaki sağlıklı bir tendonun etkilenen tendon bölgesine yeniden yönlendirilmesini içerir.

5. Lateral epikondilektomi:Bu prosedür, etkilenen tendonların bağlandığı dirseğin dış kısmındaki kemik çıkıntının bir kısmının çıkarılmasını içerir. Ağrının öncelikle tendonların kemiğe çarpmasından kaynaklandığı durumlarda düşünülebilir.

Önerilen spesifik cerrahi yaklaşım, durumun ciddiyetine, hastanın genel sağlık durumuna ve cerrahın uzmanlığına bağlı olacaktır. Dirsekteki hareket açıklığının, gücün ve işlevselliğin yeniden kazanılması için ameliyat sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon şarttır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]