Kötü ağız hijyeni: Yiyecek parçacıkları ve bakteriler dişlerde, diş etlerinde ve dilde biriktiğinde parçalanıp kötü bir koku oluşturabilirler. Bu nedenle dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız ve diş ipi kullanmanız, düzenli temizlik ve kontroller için diş hekiminize görünmeniz önemlidir.
Belirli yiyecekler: Sarımsak, soğan ve bazı baharatlar gibi bazı yiyecekler tüketildikten sonra ağızda dışkı kokusu oluşmasına neden olabilir. Bunun nedeni, bu gıdaların, dışkı kokusu yayan kükürt içeren gazlara parçalanan bileşikler içermesidir.
Tıbbi durumlar: Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD), divertikülit ve diyabet gibi bazı tıbbi durumlar dışkı kokusuna neden olabilir. Bunun nedeni, bu koşulların mide içeriğinin yemek borusuna veya ağza geri akışına yol açabilmesi ve bunun da dışkı kokusuna neden olabilmesidir.
İlaçlar: Antibiyotikler ve bazı kemoterapi ilaçları gibi bazı ilaçlar nefeste fekal kokuya neden olabilir. Bunun nedeni, bu ilaçların sindirim sistemindeki iyi bakterileri öldürebilmesi ve bunun da dışkı kokusu üreten kötü bakterilerin aşırı çoğalmasına yol açabilmesidir.
Dışkı kokusu yaşıyorsanız kokunun nedenini belirlemek için doktorunuza veya diş hekiminize başvurmanız önemlidir. Durumu yönetmek için en iyi tedavi yöntemini önerebilirler.