1. Öz Saygı ve Beden İmajı :Birçok kadın bedenleri konusunda bilinçlidir ve kendilerini fiziksel olarak korumak, olumlu bir beden imajı ve özsaygıyı korumalarına yardımcı olur.
2. Emniyet ve Güvenlik :Kadınlar, özellikle kendilerini savunmasız hissettikleri veya istismar veya şiddete maruz kalma riskiyle karşı karşıya oldukları durumlarda, güvenliklerini ve güvenliklerini sağlamanın bir yolu olarak bedenlerini koruyabilirler.
3. Duygusal Sağlık :Vücudunu korumak, kadınlar için duygusal sağlıklarını korumanın ve bedenleriyle ilgili olumsuz duyguları tetiklemekten kaçınmanın bir yolu olabilir.
4. Toplumsal Beklentiler :Kadınlar sıklıkla vücut ölçüleri, şekli ve görünümleri gibi bedenleriyle ilgili toplumsal baskı ve beklentilerle karşı karşıya kalıyor. Bedenlerini korumak, kadınların bu gerçekçi olmayan standartlara direnmesinin veya bunlara meydan okumasının bir yolu olabilir.
5. Gizlilik :Kadınlar mahremiyetlerini korumanın ve kendi bedenleri üzerinde kontrol duygusunu sürdürmenin bir yolu olarak bedenlerini koruyabilirler.
6. Kültürel ve Dini İnançlar :Bazı kültürel ve dini inançlarda tevazu ve örtünme vurgusu kadının vücudunu koruma kararını etkileyebilir.
7. Kişisel Seçim ve Özerklik :Sonuçta kişinin bedenini korumak kişisel bir tercihtir ve bir özerklik iddiasıdır. Kadınlar bedenleri hakkında karar verme ve kendilerini nasıl sunmak istediklerini seçme hakkına sahiptir.
Kişinin bedenini korumanın yalnızca kadınlarla sınırlı olmadığını unutmamak önemlidir; Her cinsiyetten birey çeşitli nedenlerle kendini koruma davranışları sergileyebilir.