1. Çocuklar ve yaşlılar :Çocuklar ve yaşlılar hastalıklara karşı daha savunmasızdır çünkü bağışıklık sistemleri sağlıklı yetişkinlerinki kadar güçlü değildir.
2. Kronik rahatsızlıkları olan kişiler :Kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi kronik rahatsızlıkları olan kişilerin vücutları zaten zayıf olduğundan hastalanma olasılıkları daha yüksektir.
3. Yoksulluk içinde yaşayan insanlar :Yoksulluk içinde yaşayan insanların sağlık hizmetlerine ve beslenmeye erişimi genellikle zayıftır ve bu da onları hastalıklara karşı daha duyarlı hale getirir.
4. Uyuşturucu ve alkol kullanan kişiler :Uyuşturucu ve alkol kullanan kişilerin bağışıklık sistemleri genellikle zayıftır ve kendilerini hastalık riskine sokabilecek riskli davranışlarda bulunma olasılıkları daha yüksektir.
5. Yüksek riskli bölgelerde yaşayan insanlar :Yüksek düzeyde kirlilik veya yoksulluğun olduğu yüksek riskli bölgelerde yaşayan insanların, daha fazla risk faktörüne maruz kaldıkları için hastalığa yakalanma olasılıkları daha yüksektir.
6. Azınlıklar :Beyaz olmayan insanların kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi çeşitli hastalıklara yakalanma olasılığı daha yüksektir. Bunun nedeni sosyoekonomik durum, ayrımcılık ve sağlık hizmetlerine erişim eksikliği gibi bir dizi faktördür.